Nemții s-au umplut de bani la Euro 2024: suma primită de fiecare jucător pentru câștigarea grupei A

0
Publicat:

Golul atacantului Niclas Fullkrug din timpul adiţional al meciului cu Elveţia (1-1) a fost sărbătorit intens de colegii săi. Motivul? Pe lângă faptul că au smuls un punct, jucătorii Germaniei vor primi un bonus de 50.000 de euro fiecare pentru câştigarea grupei, conform Reuters.

Niclas Fullkrug, venit de pe bancă, a marcat în Germania - Elveția. FOTO: Arhiva Adevărul
Niclas Fullkrug, venit de pe bancă, a marcat în Germania - Elveția. FOTO: Arhiva Adevărul

Gazdele au fost conduse de Elveţia în ultimul lor meci din Grupa A, disputat duminică, rezultat care i-ar fi adus pe elveţieni în fruntea clasamentului, în timp ce Mannschaft ar fi încheiat pe locul secund. Însă lovitura de cap a lui Fullkrug din finalul jocului a inversat aceste poziţii, asigurând, totodată, un bonus considerabil componenţilor naţionalei germane, cu promisiunea că vor veni şi altele.

Mai multe surse din mass-media germană, apropiate de Federaţia de Fotbal din această ţară (DFB), au raportat luni că jucătorii nu ar fi primit niciun bonus dacă s-ar fi calificat în optimile de finală de pe locul doi în grupă.

Acum, jucătorii naţionalei Germaniei vor putea încasa 100.000 de euro, dacă vor învinge adversara din optimi şi încă 150.000 de euro dacă se vor califica în semifinale. Accederea în finală le va aduce lui Toni Kroos şi colegilor săi câte un bonus de 250.000 de euro.

Niclas Fullkrug, care a marcat 13 goluri în 19 meciuri disputate de la debutul său internaţional, la vârsta de 29 de ani, ar prefera, desigur, să câştige turneul găzduit de ţara sa, performanţă care ar îngroşa conturile fotbaliştilor germani cu câte 400.000 de euro, conform aceloraşi surse.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite