România, cu Dumnezeu înainte la Euro 2024: Iordănescu, acțiune atipică în pregătirea meciului cu Slovacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edward Iordănescu (46 de ani) e un selecționer cu cota în creștere, după calificarea României la Euro 2024 și impresia bună pe care tricolorii au lăsat-o, deocamdată, în Germania. N-au fost puțini cei care au pus reușitele lui Iordănescu de până acum pe seama norocului proverbial din familia sa. Mai ales că și Anghel Iordănescu (74 de ani) a avut reputația unui selecționer norocos. Dar mai ales credincios!

Edward Iordănescu. FOTO: Arhiva Adevărul
Edward Iordănescu. FOTO: Arhiva Adevărul

Această a doua caracteristică a fost moștenită și de fiul „Generalului“. Dovadă și acțiunea pe care Edward Iordănescu a programat-o, astăzi dimineață, înaintea plecării echipei spre Frankfurt, cu autocarul, pentru meciul de mâine (ora 19.00, Pro TV), cu Slovacia. Potrivit gsp.ro, în cantonamentul naționalei de la Wurzburg a fost chemat părintele Ghelasie Păcurar de la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei“. Acesta, „înarmat“ cu apă sfințită și tămâie, a ținut o scurtă slujbă și a citit o rugăciune, înainte ca lotul României să pornească la drum pentru ultima partidă din grupa E.

De precizat că părintele a vizitat cantonamentul naționalei și înaintea primului meci de la Euro 2024, cel cu Ucraina (3-0), însă a lipsit înaintea partidei cu Belgia (0-2).

Clasament jpg

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA 2-0 (Koln)

*Mâine: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)    

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite