Nemţii, impresionaţi de Arena Naţională: „E o bijuterie, templul fotbalului!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Arena Nationala din Capitală FOTO Click!
Stadionul Arena Nationala din Capitală FOTO Click!

Pe site-ul oficial al lui Schalke se regăseşte un amplu articol în care este prezentată cu lux de amănunte Arena Naţională din Bucureşti, stadion care va găzdui întâlnirea dintre Steaua şi echipa germană, în Liga Campionilor.

Sosirea delegaţiei lui Schalke la Bucureşti a reprezentat pentru jurnaliştii site-ului oficial al formaţiei germane un bun prilej pentru a scrie un articol despre Arena Naţională. Nemţii au fost impresionaţi de modul cum arată cel mai mare stadion al României, căreia i-au făcut o prezentare cuprinzătoare şi laudativă.

"Este singurul stadion din România din categoria Elite, care găzduieşte meciurile internaţionale ale Stelei. E o bijuterie, care are 55.634 de locuri. La concerte, capacitatea lui poate fi mărită până la 63.000 de locuri", scrie site-ul oficial al lui Schalke, www.schalke04.de.

Jurnaliştii germani oferă toate detaliile privind anul construcţiei arenei bucureştene, cele mai importante meciuri pe care le-a găzduit, dar şi sumele cheltuite pentru construcţia acestui stadion. 

"A fost constuit pe locul fostului stadion Lia Manoliu. E o venerabilă construcţie. Pe 9 mai 2012, toţi ochii Europei au fost aţintiţi asupra acestui templu al fotbalului, atunci când, la Bucureşti, s-a jucat finala Europa League între Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Construcţia acestei arene a costat iniţial 146 de milioane de euro, dar în cele din urmă a ajuns să coste 234 de milioane de euro. Arena Naţională seamănă cu stadionul din Frankfurt", mai scriu nemţii.

Partida Steaua-Schalke se va desfăşura marţi seara, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti. Meciul contează pentru etapa a V-a a grupelor Ligii Campionilor.

CITIŢI ŞI:

Circa 2.500 de oameni ai legii, mobilizaţi pentru meciul de fotbal Steaua -  Schalke

Steaua-Schalke. Reghecampf: „Prioritare pentru noi sunt cupa şi campionatul“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite