Muguruza, jucătoarea care a bătut-o pe Halep, vrea o atmosferă mai prietenoasă între fete: "Să fim şi noi ca băieţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garbine Muguurza FOTO Reuters
Garbine Muguurza FOTO Reuters

Garbine Muguruza insistă şi ea pe o idee care a fost formulată şi de alte tenismene:  în circuitul feminin de tenis nu e aceeaşi armonie ca la băieţi.

Garbine Muguruza s-a calificat în sferturi la Dubai după o victorie fără drept de apel în faţa polonezei Agnieszka Radwanska, scor 6-4, 6-2. 

Înaintea partidei, jucătoarea din Spania a făcut o afirmaţie interesantă, referitoare la relaţia "glacială" care există între tenismene. "Mi-ar plăcea să fim mai deschise, să vorbim una cu alta. Noi trăim fiecare în propriul balon de săpun. Nu e ca la băieţi şi nu înţeleg de ce. Băieţii stau împreună, ies la masă împreună, stau împreună", a afirmat Muguruza, jucătoarea din Spania care a bătut-o pe Simona Halep la Galaţi, cu o cazia meciului de Fed Cup.

Aceeaşi idee, dar cu alte cuvinte a fost expusă şi de Aleksandra Krunici, jucătoarea din Serbia cu ceva timp în urmă: “Fiecare dintre noi, dintre jucătoarele WTA, are un fel de mecanism de autoapărare, e greu să fim prea apropiate. Cred că jucătorii din ATP se respectă între ei mult mai mult decât o facem noi, ei întotdeauna se salută, îşi strâng mâna. La noi nu e aşa, jumătate nu zic nici <Bună!>. Sau dacă întrebi pe cineva lucruri banale, precum <Ce planuri mai ai?> sau <Unde te antrenezi?>, se gândeşte <De ce mă întreabă aşa ceva?>”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite