Simona Halep vs. Daniela Hantuchová, în primul meci al româncei la Dubai, azi, după 18.30. Abandonează Halep?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, a patra jucătoare în ierarhia mondială a tenisului feminin FOTO Bogdan Iordachi/Mediafax
Simona Halep, a patra jucătoare în ierarhia mondială a tenisului feminin FOTO Bogdan Iordachi/Mediafax

Simona Halep (4 WTA) va debuta, marţi, la turneul din Dubai, în turul doi al competiţiei, împotriva jucătoarei de origine slovacă Daniela Hantuchová (47 WTA). Partida se va disputa nu mai devreme de ora 18.30.

Cu o zi înainte de meci au apărut speculaţii potrivit cărora Simona Halep ar bifa al doilea său abandon de anul acesta, după cel de la Sydney. Motivele fac referire la nişte dureri resimţite în zona coastelor în timpul antrenamentelor şi apariţia investigaţiilor în acest sens. De menţionat că de la turneu s-au retras deja americanca Serena Williams (1 WTA) şi canadianca Eugenie Bouchard (7 WTA), tot din motive medicale.

Simona Halep, favorită la Dubai

„Vreau să mă bucur de acest turneu, nu să mă gândesc la faptul că sunt principala favorită. Voi lua fiecare meci în parte, indiferent ce cap de serie sunt şi indiferent dacă Serena e sau nu aici. După Australian Open am jucat în Fed Cup pentru ţara mea, în sală, iar acum sunt la Dubai. 

Nu este uşor pentru mine să mă adaptez, dar sunt de câteva zile la Dubai, mă antrenez din greu şi sper că voi fi pregătită. Resimt un pic de presiune pentru că sunt principala favorită, dar sunt totuşi relaxată şi voi lua fiecare meci în parte. Vom juca seara, dar e dificil să te antrenezi în timpul zilei, e cald, însă e o vreme frumoasă. E mai bine decât în România, unde sunt -2 sau -5 grade“, a declarat românca a prefaţat întâlnirea pentru site-ul WTA. De cealaltă parte, slovaca a comentat: „Sunt epuizată! Trebuie să mă recuperez şi să fiu pregatită de meciul cu Simona Halep. Acest turneu înseamnă atât de mult pentru mine şi trebuie să mă refac pentru a o scoate cumva la capăt".“.

Simona Halep, în afara podiumului WTA

Simona Halep a coborât o poziţie în clasamentul WTA, podiumul fiind completat acum, în ordine, de Serena Williams, rusoaica Maria Şarapova şi cehoaica Petra Kvitová, iar turneul de la Dubai oferă posibilitatea reluării locului trei. În ediţia precedentă din Emiratele Arabe Unite, conaţionala noastră a părăsit concursul în primul tur, retrăgându-se din pricina unei accidentări, ceea ce face ca românca să fie favorita competiţiei.

Anul acesta, Dubai  este al patrulea turneu, bilanţul său fiind reprezentat de un trofeu câştigat (Shenzen), un turneu de la care s-a retras (Sydney) şi sferturi de finală la un Grand Slam (Australian Open). Cel mai recent, Simona Halep a jucat pentru echipa României de FedCup, împotriva Spaniei, bifând o victorie şi o înfrângere. 

„Cred că am avut un început bun de an, am jucat bine la Shenzhen şi am câştigat titlul. Nu e uşor să faci asta, dar e plăcut de fiecare dată. Apoi am jucat în Australia şi sunt un pic dezamăgită că am pierdut în sferturile de finală. Am simţit că am şansa să ajung mai departe, poate în semifinale, dar totuşi a fost un rezultat bun, iar Makarova a jucat foarte bine în acea zi“, a conchis Simona Halep.
La Dubai a mai evoluat, în primul tur, românca Monica Niculescu, însă a fost învinsă de jucătoarea germană Sabine Lisicki (28 WTA), scor 6-3, 6-4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite