Mircea Lucescu a simțit teribilul cutremur care a provocat peste 2.600 de morți în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu a prins cutremurul devastator din Turcia, soldat cu peste 2.600 de morți. Antrenorul român se afla în Antalya, la Belek în momentul producerii cutremurului de 7.8 grade pe scara Richter care a zguduit sudul Turciei.

Foto Getty Images
Foto Getty Images

„Am simțit tot, a fost o situație mai delicată să te trezești pe la 4:30 (n.r. de primul seism), într-o clădire care se mișcă. Nu e simplu, dar pentru noi nu a fost nimic, pentru cei de acolo cred că a fost îngrozitor”, a spus Mircea Lucescu, potrivit GSP

Tehnicianul român a mai spus că nu s-a panicat dar văzând imagini și-a amintit de cutremurul care a avut loc în România în 1977.

Pe 4 martie 1977 a avut loc un cutremur cu magnitudine de 7.4 pe scara Richter, ce a durat aproximativ un minut. În acel cutremur și-au pierdut viața peste 1.500 de persoane. 

  „Nu m-am panicat, dar mă gândesc cu groază la ce poate fi acolo, am văzut câteva imagini și mi-am adus aminte de Bucureștiul din '77”, a mai spus „Il Luce”.

Echipa pe care o antrenează Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, și-a reluat luni după-amiază programul și a reușit să câștige un amical împotriva celor de la Shkendijei, scor 1-0. 

În dimineața zilei de luni a avut loc un cutremur devastator cu magnitudunea de 7.8 grade pe scara Richter, în partea central-sudică a Turciei. Acesta a fost urmat de două replici cu magnitudini de 7.5 și 6.7 grade pe scara Richter. Până în prezent sunt peste 2.600 de persoane decedate și peste 11.000 de răniți. Cutremurul a fost resimțit puternic și în Siria. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite