Mircea Luceascu detalii după demisia de la Dinamo Kiev. „Eu nu mă simt bătrân. Încă nu mă îngropați!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Mircea Lucescu (78 de ani) a demisionat din funcția de antrenor al Dinamo Kiev și potrivit declarației inițiale s-a înțeles alegerea drept retragerea definitivă din fotbal a celui mai bine titrat technician roman, dar clarificarea acestuia arată că este deschis la o nouă experiență.

Mircea Lucescu FOTO: Getty Images (Arhivă)
Mircea Lucescu FOTO: Getty Images (Arhivă)

După câteva ore de la declarația cu privire la demisie, Mircea Lucescu a oferit mai multe detalii cu privire la hotărârea de a părăsi echipa ucraineană. Potrivit acestuia în timpul petrecut la Dinamo Kiev a trecut prim mai multe perioade grele printre care pandemia, războiul și plecarea multor jucători.

„Il Luce” a spus că a fost o perioadă grea emotional, că timpul petrecut a fost unul îndelungat și că a considerat că este nevoie de un antrenor mai tânăr care să lucreze cu tinerii din echipă pe mai departe. 

Mircea Lucescu a spus că următoarea perioadă o va petrece alături de familie, iar dacă starea de sănătate îi va permite, nu va refuza o nouă poziție ca antrenor. „Eu nu mă simt bătrân. Încă nu mă îngropați!”, a precizat acesta pentru Digi24.

Mircea Lucescu este al doilea cel mai bine titrat antrenor din istoria fotbalului, cu 35 de trofee, la egalitate cu Pep Guardiola, tehnicianul de la Manchester City. Cel mai bine titrat antrenor din lume este Sir Alex Ferguson, care are 49 de titluri, cele mai multe alături de Manchester United (38 de trofee).

Mircea Lucescu a antrenat în timpul carierei echipa națională a Turciei, Zenit, Șahtior Donețk, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo, echipa națională a României și Corvinul Hunedoara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite