Mircea Lucescu se retrage din fotbal. Antrenorul român a demisionat de la Dinamo Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 78 de ani, Mircea Lucescu și-a anunțat demisia de la Dinamo Kiev imediat după eșecul suferit vineri în derby-ul cu Șahtior, scor 0-1.

Mircea lucescu FOTO: Getty Images
Mircea lucescu FOTO: Getty Images

După aproape 45 de ani de antrenorat, Mircea Lucescu a anunțat vineri că se retrage din fotbal.

A făcut acest lucru după eșecul de pe teren propriu cu Șahtior Donețk, din campionatul Ucrainei, deși avea contract până la finalul sezonului 2023/2024.

De altfel, ultimele patru meciuri au fost cu rezultate negative pentru antrenorul român.

Jurnaliștii de la Sport.ua informează că locul îi va fi luat, provizoriu, de Oleksandr Șovkovski (48 de ani). 

Totul se termină. Am dat 15 ani fotbalului ucrainean și meciul cu Șahtior a fost ultimul în fruntea Dinamo. Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Așa am decis să-mi pun capăt carierei. A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Va mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să o închei altfel, dar totul se termină - o carieră fotbalistică, dragoste și viață. Totul are un început și un sfârșit. Echipa asta a lui Dinamo are un viitor frumos. La fel are și fotbalul ucrainean. Dar pentru mine este complicat să merg mai departe cu acest război, cu lipsa fanilor. Toate minutele astea de liniște, de reculegere, sunt dificile pentru mine. Am devenit mai sentimental peste ani. Fiecare meci a devenit tot mai complicat pentru mine. E dificil să mă gândesc constant la toți oamenii nevinovați care mor. Nu pot combina asta cu fotbalul. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc fotbalului din Ucraina pentru acești 15 ani minunați.  Vă doresc pace, sănătate și un viitor fericit. Eu sunt aici de la începutul războiului, din 2014. Nu am părăsit atunci Donetskul. În ultimii doi ani, mulți fotbaliști cu experiență au părăsit echipa. Cei tineri nu îi pot înlocui imediat. Trebuie răbdare! Cel mai ușor e să critici și să blamezi. E necesar să susținem tineretul ucrainean”, a declarat  Mircea Lucescu

Dinamo Kiev a confirmat știrea printr-un anunț pe conturile oficiale de Facebook și Instagram: „Mircea Lucescu a demisionat din postul de antrenor principal. Meciul împotriva lui Șahtior a devenit ultimul pentru expertul român în culorile alb-albastru”.

Mircea Lucescu a fost numit antrenor la Dinamo Kiev în vara lui 2020. A cucerit cu formația din capitala Ucrainei trei trofee, un titlu, o Cupă și o Supercupă

Lucescu a obținut în total 35 de trofee, cele mai multe, 22 cu Șahtior, 3 cu Dinamo București, 3 cu Rapid, 3 cu Dinamo Kiev, 2 cu Galatasaray Instanbul, unul cu Beșiktaș și unul cu Zenit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite