Mesajul trimis de Simona Halep unui jurnalist american. Ce i-a promis românca acestuia

0
Publicat:

Jon Wertheim, jurnalist publicației americane Sports Illustrated, scrie că a primit un mesaj de la Simona Halep, din care reiese că românca va merge până în pânzele albe pentru a demonstra că s-a dopat accidental, nu voit.

Simona Halep, pedepsită exemplar de ITIA. Foto Getty images
Simona Halep, pedepsită exemplar de ITIA. Foto Getty images

“Pedeapsa Simonei Halep ar putea fi redusă la 3 ani dacă ea își recunoaște vina, dar acest lucru este puțin probabil să se întâmple. Am primit un mesaj de la Simona Halep zilele trecute: ‘Nu voi da înapoi. Vreau să îmi curăț reputația și să revin pe terenul de tenis'”, a scris Jon Wertheim, care s-a arătat impresionat de tenacitatea jucătoarei noastre.

Ziaristul prestigioasei reviste a scris și că suspendarea de patru ani a Simonei Halep este prea drastică și că, dacă ar fi fost americancă și ar fi practicat alt sport ar fi scăpat mult mai ieftin. “Am fost distrus pe Twitter pentru această remarcă, dar o susțin în continuare. Patru ani de suspendare este o pedeapsă brutală. Nu spun neapărat că este incorectă, dar e dură.

În sporturile americane pedepsele sunt mai mici

Dacă ar fi fost în sporturile americane, unde politica anti-doping este negociată colectiv, Halep nu ar fi pierdut nici măcar un sezon la prima abatere. În UFC ar fi primit 6 luni sau maximum un an. Ca sport olimpic, tenisul se supune reglementărilor WADA.

Nu sunt sigur dacă e bine să le spun sportivilor că ar trebui să ceară reguli mai puțin severe. Dar trebuie spus că jucătorii din NBA sunt eligibili pentru Jocurile Olimpice, dar nu sunt supuși controalelor WADA în timpul sezonului. Asta înseamnă că și jucătorii de tenis, cu un efort de echipă, ar putea impune reguli mai puțin stricte în politica anti-doping”, a mai notat Jon Wertheim în Sports Illustrated.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite