Simona Halep, pusă la zid de fostul șef al programului antidoping din ATP: Merita mai mult

0
Publicat:

Decizia suspendării Simonei Halep pentru patru ani din tenis a împărțit lumea în două tabere, iar comentariile curg necontenit. Jucătoarea noastră va merge la TAS pentru a încerca să obțină reducerea pedepsei care expiră pe 6 octombrie 2026, când va avea 35 de ani.

Simona Halep nu l-a convins de nevinovăție pe fostul șef antidoping din ATP. Foto EPA EFE
Simona Halep nu l-a convins de nevinovăție pe fostul șef antidoping din ATP. Foto EPA EFE

Richard Ings, fost șef al Programului Antidoping al ATP și CEO al Autorității Sportive Anti-Doping Australiene din 2005 și 2010 spune că, potrivit rechizitoriului realizat de ITIA, Simona Halep ar fi trebuit suspendată pentru o perioadă mai mare.

Australianul a declarat, într-un podcast de peste Ocean: „Bazându-mă pe decizia detaliată, Halep a fost norocoasă că a primit o suspendare de doar 4 ani. ITIA a cerut 6 ani pentru că au fost două ofense serioase, cea legată de pașaportul biologic fiind cea mai șocantă, că testul pozitiv doar a adăugat la gravitatea ofensei. Faptul că nu a știut este irelevant, pentru că a avut un avantaj fizic incorect față de adversare”.

Richard Ings merge mai departe și spune că la TAS va avea loc o judecată diferită, iar reaudierea poate aduce chiar o creștere a pedepsei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite