Medvedev - Zverev, luptă epică pentru calificarea în finala Australian Open. Campionul revenirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Jannick Sinner a trecut de Novak Djokovici în semifinala Australian Open, Daniil Medvedev și Alexander Zverev și-au ascuțit armele pentru cel de-al doilea loc în finala de duminică. Câștig de cauză a avut rusul, care a întors scorul de la 0-2!

Daniil Medvedev, autorul unor reveniri spectaculoase la Australian Open. Foto EPA EFE
Daniil Medvedev, autorul unor reveniri spectaculoase la Australian Open. Foto EPA EFE

Zverev a început mai bine și s-a desprins la 4-1, însă Medvedev a arătat că poate reveni, egalând la 5. Două gameuri ale neamțului de pe locul 6 mondial au încheiat setul, după aproape o oră de joc. Rusul a clacat și în partea a doua a meciului și finala se vedea pentru jucătorul german.

Însă cei doi jucători și-au reglat serviciile, care le-au funcționat perfect în următoarele două seturi. Timp de două ore, nimeni nu a mai reușit niciun break, astfel că ambele s-au decis la tiebreak. Și în amândouă s-a mers după același tipar, cu Daniil Medvedev a reușit să egaleze la seturi după ce a câștigat ultimele 3 puncte ale fiecărui tiebreak.

A treie revenire a rusului la AO 2024

După o luptă epică, s-a intrat în decisiv, iar moralul rusului a contat enorm. La 2-2, jucătorul de pe poziția 3 mondială a reușit breakul, iar Alexander Zverev nu a mai putut intra în joc. Ba mai mult, și-a mai pierdut o dată serviciul în ultimul game al meciului, astfel că Daniil Medvedev merge în finala Australian Open pentru a treia oară în carieră, după 4 ore și 22 de minute și o întoarcere de scor spectaculoasă: 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (5), 6-3. A fost a treia revenire a rusului pe parcursul acestui turneu, după ce fost condus și a câștigat și contra lui Ruusuvuori, în turul 2, și a lui Hurkacz, în ”sferturi”.

În ultimul act al turneului de la Melbourne, Medvedev va da piept cu Jannik Sinner, meciul fiind programat duminică. Pe lângă faimă, cei doi se vor lupta și pentru bani. Campionul va fi recompensat cu 3,15 milioane de dolari, în timp ce învinsul se va alege cu un cec de 1,725 milioane de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite