Meci splendid, decis de o „bijuterie“ de gol, dar stricat de lipsa VAR-ului: Chindia - Craiova, ce spectacol VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marinos Ouzounidis, antrenor Craiova
Marinos Ouzounidis, antrenor Craiova

La Buzău, s-a jucat o partidă neaşteptat de bună pentru nivelul campionatului românesc, în care s-a văzut, încă o dată, cât contează faptul că, din cauza neînţelegerilor existente între Liga şi Federaţia, nu putem avea arbitraj video.

După patru înfrângeri şi o remiză, în ultimele cinci etape, Chindia a ieşit din criză, furnizând o mare surpriză, în meciul cu Craiova, sâmbătă seară.

Trupa pregătită de Emil Săndoi a răpus o candidată la titlu, la capătul unui meci în care a avut o prestaţie excelentă. Ce-i drept, la Buzău, tot meciul a fost unul bun, iar în partea secundă s-a jucat chiar pe contre, un fotbal plăcut ochiului.

Din păcate, tot în repriza a doua, s-a văzut cât contează lipsa VAR-ului! Asta deoarece, în minutul 55, Craiovei i-a fost refuzată o lovitură de la 11 metri, după ce arbitrul Istvan Kovacs n-a văzut faultul asupra lui Andrei Ivan, în careu. Apoi, în minutul 71, Chindia a primit un penalty, care nu prea a fost. Iacob a trimis însă în transversală (72), dar execuţia sa ar fi trebuit să fie repetată. Motivul? Portarul Craiovei, Pigliacelli, n-a stat pe linia porţii, în momentul şutului, aşa cum prevede regulamentul.

După această succesiune de faze, în care s-au luat decizii greşite, partida a fost decisă, totuşi, de un moment splendid. La o acţiune ofensivă a celor de la Chindia, mingea a circulat pe traseul Dumitraşcu - Neguţ - Iacob, iar ultimul a finalizat, făcând şah-mat apărarea oltenilor (79). Astfel, Iacob s-a revanşat, după penalty-ul ratat, în minutul 72.

S-a terminat 1-0 pentru Chindia, iar Crioava a suferit prima înfrângere de la venirea antrenorului grec, Marinos Ouzounidis. Până la partida de la Buzău, oltenii înregistraseră patru victorii şi un egal cu noul antrenor, fără gol primit! De asemenea, odată cu eşecul de sâmbătă seară, Craiova şi-a pierdut şi seria de invincibilitate în meciurile din deplasare, în actuala ediţie a Ligii I. Trupa din Bănie avea şapte victorii şi cinci remize pe terenurile străine până să fie bătută de Chindia.

După 25 de etape, Craiova e pe trei în Liga I, cu 47 de puncte. Podiumul e completat de FCSB şi de CFR, fiecare cu 51 de puncte strânse din 24 de meciuri.

Chindia e pe 8, loc de play-out, cu 32 de puncte după 25 de runde. Echipa e la patru puncte de poziţia a 6-a, ultima care duce în play-off.

71 de zile trecuseră de la ultima înfrângere a Craiovei în campionat, la 18 decembrie 2020, 0-2, acasă, cu FCSB.      

VEZI GOLUL MECIULUI CHINDIA - CRAIOVA 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite