Franța vrea să câștige un punct cu Tunisia la „masa verde”. Ce reclamă oficialii

0
0

Franța a pierdut cu scorul de 0-1 ultima partidă din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar, însă oficialii francezi vor să schimbe rezultatul la „masa verde”.

Franța - Danemarca. FOTO EPA EFE
Franța - Danemarca. FOTO EPA EFE

Tunisia a condus până spre finalul partidei disputate cu Franța, însă Antoine Griezmann a reușit să egaleze în minutul 8 al prelungirilor. Reușit sa a fost anulată de către arbitru, după intervenția VAR, iar rezultatul a rămas în favoarea tunisienilor. 

Francezii acuză faptul că arbitrul Matthew Conger (Noua Zeelandă) a revăzut faza după ce dăduse drumul la joc, ceea ce contravine regulamentului VAR. Federația de la Paris (FFF) a depus o plângere la FIFA, scrie gsp.ro. 

Conform regulamentului, dacă arbitrii consideră că Talbi a jucat în mod deliberat, intenționat balonul, atunci nu e ofsaid. Dacă arbitrii decid că tunisianul joacă involuntar, atunci Griezmann rămâne în poziție de ofsaid. Joc deliberat e atunci când jucătorul deține controlul asupra acțiunii sale. Este un subiect sensibil din regulament, lăsat la latitudinea arbitrilor, mai scrie sursa citată. 

Arbitrul partidei a validat Inițial golul marcat de francezi, iar tunisienii au repus mingea de la centrul terenului. După câteva secunde, „centralul” a fluierat finalul meciului, însă a fost chemat la camera VAR, pentru a revedea faza și a anulat golul marcat de Griezmann.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite