Croația - Belgia. Calificarea „diavolilor“, sabotată de Lukaku

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venită din postura de mare favorită la Mondial, Belgia pleacă acasă prematur, după ce nu a reușit decât un loc trei în Grupa F a CM Qatar 2022. Croația și supriza Maroc merg mai departe.

Lukaku - Modric, un duel câștigat de ultimul. Foto EPA EFE
Lukaku - Modric, un duel câștigat de ultimul. Foto EPA EFE

Belgia nu a reușit să învingă Croația, cele două încheind partida așa cum au început-o: 0-0. Rezultat perfect pentru Luka Modric și colegii săi, care merg de pe poziția secundă în optimi, unde vor întâlni locul 1 din Grupa E, cel mai probabil Spania.

După o primă repriză echilibrată, în care Croația a avut un penalty anulat apoi din camera VAR, partea a doua a aparținut ”diavolilor roșii. Lukaku a fost în mai multe rânduri aproape de golul izbăvitor, dar șutul său a nimerit bara (61), apoi a reluat cu capul peste (63), pentru ca în minutul 87 să devieze mingea un pic pe lângă poarta adversă.

Carrasco nu reușește să-l învingă pe Livakovic. Foto EPA EFE
Carrasco nu reușește să-l învingă pe Livakovic. Foto EPA EFE

În minutul 90, masivul atacant nu a reușit să împingă balonul cu pieptul în plasa croaților, din 2 metri. Ce ratări! Ratări care au mâncat calificarea Belgiei. Romelu Lukaku marcase  28 de goluri în ultimele 28 de meciuri la naţională! Dar nu și acum, în cel mai important moment al Generației de aur a Belgiei. 

Totuși, calificarea nu s-a pierdut în această partidă, ci în etapa trecută, când Belgia a fost învinsă surprinzător de Maroc (0-2)

Croația - Belgia 0-0

Croația: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozovic - Modric, Kovacic - Kramaric, Livaja, Perisic

Rezerve: Barisic, Budimir, Erlic, Grbic, Ivusic, Jakic, Majer, Orsic, Pasalic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasic

Selecționer: Zlato Dalic

Belgia: Courtois - Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen - Meunier, Witsel, De Bruyne, Castagne - Trossard, Mertens, Carrasco

Rezerve: Batshuayi, Casteels, Debast, De Ketelaere, Doku, Faes, E. Hazard, T. Hazard, Lukaku, Mignolet, Openda, Theate, Tielemans, Vanaken

Selecționer: Roberto Martinez

Grupa F, rezultate

Maroc - Croaţia 0-0

Belgia - Canada 1-0

Belgia - Maroc 0-2

Croaţia - Canada 4-1

Croaţia - Belgia 0-0

Canada - Maroc 1-2

Clasament final Grupa F

1. Maroc          4-1       7p

2. Croația         4-1       5p

3. Belgia           1-2       4p

4. Canada         2-7      0p   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite