Marea ciupeală. Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan, ciuguliți pentru bani și imagine

0
Publicat:

Fotbalul românesc a luat-o pe o pantă ascendentă după calificarea României la Euro 2024. Jucătorii români își măresc cotele, exemplele concrete fiind transferurile lui Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan la Tottenham, respectiv Atletico Madrid. Aceste tranzacții importante sunt prilej pentru impresari de mărire a conturilor, dar și a notorietății. Așadar, asistăm la „marea ciupeală“. De bani sau de imagine.

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham i-a adus în prim-plan atât pe jucător, cât mai ales pe agentul său, Florin Manea. Impresarul a dat interviuri și declarații la foc automat, ajungând să-i exaspereze pe fanii formației britanice, care au cerut ca acesta să apese butonul „off“ de la gură. Dar nu numai el a încercat să-și sporească imaginea de pe urma jucătorului, ci și alți oameni de fotbal.

Florin Bratu, fost antrenor la selecționata de tineret a României, s-a bătut cu pumnul în piept că el l-a promovat pe fotbalist, afirmație demontată de Manea, care a arătat că lucrurile s-au petrecut exact pe dos, antrenorul ignorându-l pe Drăgușin în mai multe momente. Apoi, Edi Iordănescu a fost lăudat pentru că l-a titularizat pe Radu la naționala mare, însă impresarul a combătut și această idee: fundașul a fost folosit doar pentru că Vlad Chiricheș, favoritul selecționerului, s-a accidentat.

Răzvan Raț se laudă că l-a dus pe Drăgușin la Genoa

Apoi a apărut fostul internațional Răzvan Raț, care a spus că are și el un merit pentru transferul lui Radu Drăgușin la Genoa, clubul unde a „explodat“ din punct de vedere fotbalistic. „Sunt foarte bun prieten cu cei de acolo. Nu știe nimeni, iar Drăgușin poate să confirme, eu am participat la transferul lui la Genoa. Eu l-am convins să meargă acolo în detrimentul unei formații din Olanda, nu mai știu ce club. El nu voia să meargă în Italia.

Sunt prieten cu patronii de acolo și m-au rugat să-l conving să vină la ei. Țin minte că eram în vacanță la Bali și am petrecut ceva timp la telefon cu Drăgușin. I-am povestit despre ce e vorba la Genoa și care sunt perspectivele. I-am dat sfaturi în așa fel încât să înțeleagă că mai bine e să meargă în Italia decât să aleagă Olanda“, a spus Răzvan Raț.

Radu Drăgușin a îmbrăcat deja echipamentul lui Tottenham. Foto Facebook
Radu Drăgușin a îmbrăcat deja echipamentul lui Tottenham. Foto Facebook

Acesta a fost imediat contracarat la OrangeSport de omniprezentul Florin Manea: „A fost puţin deplasat. A vorbit două minute cu Radu. Dacă el are putere de convingere în două minute… Chiar eram cu Radu în maşină când a citit ştirea şi se uita puţin strâmb. Răzvan a avut o contribuţie, pentru că-l cunoştea pe patronul de la Genoa. Răzvan e prietenul meu, va rămâne prietenul meu şi, da, a ajutat, dar până la a regla el problema e departe“.

Apostu cere bani din transferul lui Moldovan

Dacă apele s-au mai liniștit în ceea ce-l privește pe jucătorul lui Tottenham, acum lucrurile se agită în jurul transferului lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid. Fotbalistul a plecat în Spania, a făcut ieri vizita medicală și va fi prezentat astăzi, dar acasă declarațiile belicoase sunt în toi. Chiar dacă transferul nu e spectaculos prin prisma banilor – 800.000 de euro –, ci prin numele echipei care l-a luat pe portarul român, impresarii simt miros de „parale“.

Așa a apărut și Bogdan Apostu, agent la care goalkeeperul giuleștean a renunțat pe parcursul anului trecut. Acesta își cere dreptul – 7% din valoarea tranzacției, ceea ce înseamnă circa 56.000 de euro –, bătându-i obrazul fostului său client. Într-o postare interminabilă pe Facebook, Apostu își cere și el „felia“, chiar dacă transferul la Atletico Madrid a fost reușit de impresarul Arcadie Zaporojanu și de compania Gestifute.

E grea viața de impresar

Cu un rol cert în dezvoltarea carierei lui Horațiu Moldovan, Bogdan Apostu se consideră îndreptățit să primească și el ceva, pentru că el fost cel care l-a dus în Liga 1, când portarul nu avea oferte nici măcar din Liga 2. „Vreau să scot în evidență și partea mai întunecată a acestei meserii. Viața de impresar nu este doar despre bani mulți și povești cu milioane, uneori este și despre dezamăgiri crunte.

Mai mult decât atât, este o clauza inserată de mine și negociată cu Victor Angelescu și Daniel Niculae (oficialii Rapidului), cu Horațiu la telefon, pe speaker: 7% pentru mine din suma de transfer, trecuți în contractul jucătorului, urmând ca eu să îi emit lui factura în acest sens. Sunt curios dacă aceasta clauză va fi respectată de Horațiu. Ca să ajungi la etajul 5, trebuie să treci pe la etajele 1, 2, 3 și 4“, a scris Bogdan Apostu pe Facebook.

Dacă nu ar fi fost Apostu, nu ar fi existat Moldovan

Agentul s-a lansat apoi în acuzații la adresa portarului, folosind cuvinte ca lipsă de recunoștință, onoare sau coloană vertebrală. „Văd tot felul de impresari care își arogă merite și mint cu nerușinare, impresari moldoveni sau români. Incredibil… Horațiu este jucătorul despre care pot afirma cu tărie faptul că, dacă eu nu eram, el nu exista în fotbal astăzi!

L-am transferat cam peste tot mai degrabă în baza relațiilor mele și mai puțin datorită cifrelor lui, așa cum se întâmplă acum“, a completat Apostu, care a încheiat: „Aici e vorba de onoare, de coloană vertebrală, nu de parale!“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite