Loți Boloni, bătut în cuie la Metz. L'Equipe explică de ce nu va fi dat afară, deși a luat un punct în 9 etape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laszlo Boloni are diseară meci cu Lyon, când speră să încheie seria neagră de nouă meciuri fără victorie, din care unul singur încheiat remiză. Tehnicianul de 70 de ani care a promovat cu Metz la finalul sezonului trecut e contestat de suporteri, dar va continua pe banca tehnică a echipei, după cum explică jurnaliștii de la L'Equipe.

Loți Boloni a intrat în vrie cu echipa sa. Foto FC Metz
Loți Boloni a intrat în vrie cu echipa sa. Foto FC Metz

Ziariștii reputatului cotidian scriu că președintele lui Metz, Bernard Serin, nu are obiceiul să schimbe antrenorii în timpul stagiunii și nici nu-și permite să-i achite românului banii pentru rezilierea acordului valabil până în 2026. Asta chiar dacă echipa a ajuns pe penultimul loc, la 5 puncte de poziția care duce în play-out-ul pentru evitarea retrogradării, notază L'Equipe într-un articol intitulat „Stabilitatea în haos".

„Niciodată nu au existat atâția abonați pe Stade Saint-Symphorien (17.000), la fel cum Metz nu a ajuns la secvența neagră de numai o victorie în cele zece partide disputate acasă în acest campionat, 3-1 cu Nantes, la 12 noiembrie 2023. Tot un unic succes a obținut nou-promovata și în ultimele 10 runde, 3-2 la Lorient. Motive pentru care ultrașii din „Gruppa" au anunțat că în primele 15 minute ale duelului cu OL nu-și vor susține favoriții din tribuna de Est”, punctează francezii.

Fanii protestează la adresa conducerii

L'Equipe anunță că fanii protestează față de conducătorul clubului: ”Asta ca un „mesaj simbolic de contestare pentru cei 15 ani trecuți cu Bernard Serin ca președinte, o perioadă de tristețe, tăcere și vid de sens. 15 ani de du-te vino între Ligue 1 și catacombele fotbalului francez. În acest interval, niciodată Metz n-a legat două stagiuni în Ligue 1, dovedind lipsă de ambiție și de mijloace financiare pentru a forța salvarea de la retrogradare", scrie reputatul cotidian din Hexagon.

L'Equipe prevede că nimic nu se va schimba în evoluția echipei: „Acest sezon nu face excepție de la trend. Nimic nu prefigurează o ieșire din acest vârtej și o recâștigarea a formei. Un detaliu statistic frapează. Chiar dacă tehnicianul echipei grena, Ladislau Boloni, este un adept al jocului de tranziție, echipa acestuia posedă penultimul atac din campionat, cu numai 18 goluri marcate.

Are contract până în 2025

Deși este conștient de limitele echipei sale, președintele lui Metz nu e genul care să își demită antrenorii în timpul sezonului. El a făcut acest lucru doar de trei ori de la sosirea sa în 2009. În această etapă, Bölöni nu e amenințat. Și pentru că clubul nu ar avea mijloacele necesare pentru a-l compensa pe antrenorul român, care a sosit în iunie 2022 și căruia i-a și prelungit la vară contractul până în 2025. Surse din anturajul lui Metz susțin că antrenorul este nevoit să se mulțumească cu o echipă limitată. Mercato de iarnă nu l-a ajutat".

Nu numai președintele e contestat de suporteri, ci și Loți Boloni. Aceeași publicație remarcă modul în care tehnicianul român s-a repliat după ce declarase, la finalul corecției de la Montpellier (0-3), când fanii i-au cerut să plece că "frustrarea lor nu este mai mare decât a mea". Boloni a convocat la două zile distanță o întâlnire cu ultrașii, în timpul căreia a afirmat: „Știu că avem fani foarte buni și mai știu că nu am un grup care nu renunță. Am vrea să le oferim satisfacția pe care și-o doresc. În perioadele dificile, nu îți dorești să complici lucrurile. De aceea toți avem nevoie să ne spălăm creierele!".

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite