Loți Boloni, agentul 007, își salvează postul cu un rezultat mare pe terenul lui Marseille

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un parcurs bun în prima parte a campionatului, Metz a avut o cădere inexplicabilă, în care a înregistrat 7 înfrângeri consecutive, chiar și în fața unor echipe de pe ultimele locuri. Ultima, cu Lorient, în care nou-promovata a etalat ”o parodie de fotbal", conform presei franceze, era cât pe ce să aducă demiterea lui Loți Boloni.

Laszlo Boloni a reușit un egal contra lui Marseille. Foto Facebook
Laszlo Boloni a reușit un egal contra lui Marseille. Foto Facebook

Însă antrenorul român și-a salvat postul cu un egal prestigios, aseară, pe terenul lui Marseille. A fost 1-1, după ce gazdele au deschis scorul la începutul reprizei secunde, iar oaspeții au restabilit egalitatea câteva minute mai târziu. Chiar dacă a jucat o oră în superioritate numerică, Metz nu a reușit să dea lovitura, însă punctul scos în ultima etapă din Ligue 1 este dătător de speranțe pentru viitor. În tur, cele două echipe terminaseră tot nedecis, 2-2.

Argumente pro și contra demiterii

Cu echipa aflată în zona retrogradării, Laszlo Boloni risca să fie demis de la Metz, după cum a scris publicația La Semaine. Totuși, francezii nu au fost vehemenți, aducând argumente pro și contra menținerii românului pe banca tehnică a echipei. Jurnaliștii au remarcat faptul că "Boloni a demonstrat deja", făcând referire la sezonul din Ligue 2, în care Metz a obținut promovarea, dar și la faptul că "echipa nu se află încă într-o situație disperată în clasament". Tot aici, La Semaine adaugă alte două motive: faptul că nu a primit transferurile cerute, dar și faptul că ar avea susținerea unor jucători importați din vestiar, precum Georges Mikautadze sau Didier Lamkel Zé.

La capitolul argumentelor contra este menționat "eșecul rușinos contra lui Lorient" și "parodia de fotbal" arătată. Francezii chiar au propus câteva posibile nume pentru înlocuirea lui Loți Boloni, precum Frederic Antonetti, Antoine Kombouare sau Thierry Laurey, toți liberi de contract.

După 21 de etape, FC Metz se află pe locul 16 din 18, poziție care duce la barajul de menținere/ promovare în Ligue 1. Echipa românului a acumulat 17 puncte, cu două mai puțin față de echipele de pe locurile superioare, Lyon, Nantes și Montpellier.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite