Președintele lui Metz, plecăciune în fața lui Boloni, după promovarea-minune. „Datorită lui suntem aici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipă aflată la mijlocul clasamentului în prima parte a campionatului, Metz a reușit o promovare spectaculoasă în Ligue 1. Cele mai mari meritele sunt atribuite lui Loți Boloni: „Trebuie să recunoaștem și să salutăm tot ce a realizat. A fost fomidabil”, a declarat președintele clubului, Bernard Serin.

Bernard Serin și Loți Boloni, fericiți după promovare. Foto Twitter
Bernard Serin și Loți Boloni, fericiți după promovare. Foto Twitter

Formația care a retrogradat din Ligue 1, la capătul sezonului precedent, a apelat la Loți Boloni, în vara anului 2022. Iar la finalul sezonului și-a adjudecat revenirea în prima ligă! Asta deși începutul de campionat a fost dificil: după primele 13 etape, echipa avea un bilanț dezolant: 4 victorii, 3 remize, 6 înfrângeri.

Au venit două succese înainte de Cupa Mondială, iar după pauza de două luni și jumătate a început urcușul: după turneul final din Qatar, Metz a fost o formație „metamorfozată“: 23 de meciuri în campionat, 14 victorii, 9 egaluri, 0 înfrângeri, învingătoare la foto-finiș după un duel pasionant cu Bordeaux.

Metz trebuie să aștepte confirmarea promovării, dar aceasta nu are cum să nu vină. Partida adversarei directe Bordeaux a fost suspendată definitiv sâmbătă seară, după ce un fan al girondinilor a lovit un jucător al lui Rodez, la scorul de 0-1. În mod normal, FFF va dicta 0-3 la „masa verde” sau penalizare împotriva lui echipei lui Alexi Pitu. În cazul în care va decide ca meciul să se rejoace din momentul întreruperii, Bordeaux va avea nevoie de cinci goluri în câteva minute pentru a trece pe locul 2.

Sărbătoare în fața Primăriei

Duminică, antrenorul român, jucătorii și oficialii clubului au fost invitați de primarul Francois Grosdidier în centrul orașului Metz, pentru a sărbători revenirea în Ligue 1. Antrenorul li s-a adresat, din balconul Primăriei, celor 1.500 de fani, le-a urat sănătate și le-a mulțumit pentru susținere. Secundul său, Christophe Delmotte, a sintetizat respectul de care se bucură românul la Metz: ”Mă înclin în fața jucătorilor, dar îmi scot pălăria mai ales în fața lui Laszlo Boloni. Metz îi datorează mult acestui antrenor”.

Și președintele Bernard Serin s-a declarat fericit: „Laszlo a știut să construiască echipa, planul de joc și n-am mai mai suferit nicio înfrângere, reușind o serie incredibilă. Am dovedit ce nivel avem și că merităm să urcăm în Ligue 1. Pentru mine, nu există nicio îndoială că el va fi pe bancă și sezonul viitor”.

Trăiesc o mare satisfacție

Conducătorul lui Metz a făcut o plecăciune în fața tehnicianului român: „A fost formidabil. O muncă de refacere a spiritului colectiv, de promovare a tinerilor, de creștere a anumitor jucători. Trebuie să recunoaștem și să salutăm tot ce a realizat. E cert că datorită lui suntem astăzi aici. În ultimele săptămâni, am avut de mai multe ori peste 20.000 de spectatori și stadionul a fost arhiplin la meciul decisiv, fără a lua în calcul cele 4.000 de persoane strâns la Place d’Armes în fața unui ecran uriaș", a declarat Serin.

Loți Boloni a spus câteva cuvinte în care a cuprins întregul sezon: „Am găsit un colectiv care a acceptat o misiune colosală, un colectiv minunat de condus. Trăiesc o mare satisfacție, este o plăcere să lucrezi cu asemenea jucători. Nu a fost simplu, însă a fost superb. Sunt mândru de ce am realizat”.

Boloni a reușit a treia sa promovare în Franța, după cele două cu Nancy, în 1996 și 1998.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite