Lipsesc doar cămilele: Cum e animată atmosfera pe stadioanele Mondialului din Qatar VIDEO

0
Publicat:

Din momentul în care a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială, Qatar s-a mândrit cu o realizare istorică: primul turneu final de o asemenea anvergură pentru lumea arabă! Această idee s-a regăsit puternic și în festivitatea de deschidere a „Fan Fest-ului“ de la Al-Bidda Park, cu o zi înainte de prima partidă a competiției, Qatar – Ecuador, scor 2-0. Și acolo, prezentatorul evenimentului a spus, în mod repetat, că „Qatar găzduiește primul Mondial din lumea arabă! Doha e epicentrul lumii fotbalului“.

Mândrindu-se cu această idee, organizatorii au făcut tot posibilul ca elementele orientale să se vadă la fiecare pas. Mai ales în preajma stadioanelor Mondialului! Astfel, drumul spre diferite arene e plin de show-uri specifice zonei. Uneori, nici nu-ți vine să crezi că urmează să asiști, în scurt timp, la un meci de fotbal din cadrul Mondialului. Pentru că ai impresia că ai nimerit la un spectacol desprins din „O mie și una de nopți“.

Arabii se mândresc că Mondialul de fotbal a ajuns în această zonă a lumii.
Arabii se mândresc că Mondialul de fotbal a ajuns în această zonă a lumii.

Dansuri orientale, cântece de limba arabă, chiar și show-uri bollywoodiene sunt peste tot, în apropierea stadioanelor Mondialului! Din peisaj lipsesc doar niște cămile, pentru ca acest decor oriental / arabesc să fie întregit. Iată un exemplu care arată perfect ce vezi, înainte de a-ți ocupa locul în tribunele unei arene:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite