Islamul, pe hold: Mondial și Untold la un loc în noaptea albă de la Doha REPORTAJ VIDEO

0
Publicat:

Când și-a propus să găzduiască Mondialul din 2022, Qatar, o țară conservatoare în esență, a acceptat ca, timp de o lună, niște chestiuni considerate drept „linii roșii“, condamnabile în mod normal, să fie trecute cu vederea.

Hassan Al-Thawadi, de la Comitetul de Organizare, a vorbit, emoționat, pe scena Fan Fest-ului.
Hassan Al-Thawadi, de la Comitetul de Organizare, a vorbit, emoționat, pe scena Fan Fest-ului.

Inaugurarea „Fan Fest-ului“ din parcul Al-Bidda, un complex monstruos în care suporterii pot juca fotbal, tenis cu piciorul sau să urmărească meciurile Mondialului pe niște ecrane uriașe, a arătat exact asta! Pentru că aici s-au adunat, sâmbătă seară, cu 24 de ore înainte de meciul de deschidere (Qatar – Ecuador, astăzi, ora 18.00, TVR 1), peste 40.000 de oameni din toate colțurile lumii! Printre ei, brazilience cu fuste scurte, argentinience cu decolteuri generoase și cupluri care s-au ținut de mână și au dansat toată noaptea, deși astfel de manifestări sunt interzise în public, în mod normal.

Peste toate astea, a venit atmosfera demnă de Untold, însă mai degrabă pe ritmuri orientale, cel puțin în prima parte a programului.

Focuri de artificii pe cer, stele pe scenă

Show-ul inaugurării „Fan Fest-ului“ din parcul Al-Bidda a fost ceva cu adevărat magnific! DJ Edrien a încins atmosfera, a urmat un uriaș foc de artificii, cu niște jocuri de lumini ultrasofisticate, cum nu s-a mai văzut nicăieri până acum, iar totul a culminat cu aducerea trofeului Cupei Mondiale pe scenă de către „Legendele FIFA“: Bebeto, Djorkaeff, Cafu, Roberto Carlos, Alessandro Altobelli, Lothar Matthäus, David Trezeguet, Marcel Desailly, Marco Materazzi și Iker Casillas. Toți foști câștigători ai Mondialului! Alături de ei a fost și președintele FIFA, Giani Infantino, pus pe glume. „Fanii Italiei, mâinile sus!“, a strigat șeful FIFA, punând sare pe rana Squadrei Azzurra, care a ratat calificarea după barajul pierdut cu Macedonia de Nord.

Timp de câteva minute, show-ul s-a oprit, astfel încât să fie anunțată ora de rugăciune.
Timp de câteva minute, show-ul s-a oprit, astfel încât să fie anunțată ora de rugăciune.

Maluma i-a gonit pe indieni, i-a înnebunit pe sud-americani!

Cel mai așteptat show muzical al serii a fost oferit de cântărețul columbian, Maluma (28 de ani). Apariția sa pe scenă, după mai bine de trei ore de la începutul spectacolului din parcul Al-Bidda, a fost întâmpinat cu o explozie de bucurie! Mai ales că printre cei prezenți s-au aflat mii de suporteri sud-amercani.

Dacă acești iubitori ai muzicii latino, dar mai ales sud-americancele din mulțime, s-au „topit“, pur și simplu, când l-au văzut pe Maluma, în schimb, suporterii din această parte a lumii, în frunte cu arabii și indienii, s-au cam grăbit să găsescă ieșirea cea mai apropiată, după câteva minute cu Maluma pe scenă. Iar cei care au rezistat, totuși, au început să întrebe în stânga și-n dreapta, ce e cu tipul care a înnebunit fetele: „Nu vă supărați, în ce limbă cântă? Dar de unde e?“.

Prezentatorul show-ului din parcul Al-Bidda, un localnic, a făcut și el spectacol pe scenă.
Prezentatorul show-ului din parcul Al-Bidda, un localnic, a făcut și el spectacol pe scenă.

După acest spectacol fabulos, de astăzi show-ul se mută pe stadioane! Pentru că va începe un Mondial istoric, în mijlocul deșertului, în plină iarnă europeană, dar cu temperaturi caniculare, la Doha.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite