Islamul, pe hold: Mondial și Untold la un loc în noaptea albă de la Doha REPORTAJ VIDEO

0
Publicat:

Când și-a propus să găzduiască Mondialul din 2022, Qatar, o țară conservatoare în esență, a acceptat ca, timp de o lună, niște chestiuni considerate drept „linii roșii“, condamnabile în mod normal, să fie trecute cu vederea.

Hassan Al-Thawadi, de la Comitetul de Organizare, a vorbit, emoționat, pe scena Fan Fest-ului.
Hassan Al-Thawadi, de la Comitetul de Organizare, a vorbit, emoționat, pe scena Fan Fest-ului.

Inaugurarea „Fan Fest-ului“ din parcul Al-Bidda, un complex monstruos în care suporterii pot juca fotbal, tenis cu piciorul sau să urmărească meciurile Mondialului pe niște ecrane uriașe, a arătat exact asta! Pentru că aici s-au adunat, sâmbătă seară, cu 24 de ore înainte de meciul de deschidere (Qatar – Ecuador, astăzi, ora 18.00, TVR 1), peste 40.000 de oameni din toate colțurile lumii! Printre ei, brazilience cu fuste scurte, argentinience cu decolteuri generoase și cupluri care s-au ținut de mână și au dansat toată noaptea, deși astfel de manifestări sunt interzise în public, în mod normal.

Peste toate astea, a venit atmosfera demnă de Untold, însă mai degrabă pe ritmuri orientale, cel puțin în prima parte a programului.

Focuri de artificii pe cer, stele pe scenă

Show-ul inaugurării „Fan Fest-ului“ din parcul Al-Bidda a fost ceva cu adevărat magnific! DJ Edrien a încins atmosfera, a urmat un uriaș foc de artificii, cu niște jocuri de lumini ultrasofisticate, cum nu s-a mai văzut nicăieri până acum, iar totul a culminat cu aducerea trofeului Cupei Mondiale pe scenă de către „Legendele FIFA“: Bebeto, Djorkaeff, Cafu, Roberto Carlos, Alessandro Altobelli, Lothar Matthäus, David Trezeguet, Marcel Desailly, Marco Materazzi și Iker Casillas. Toți foști câștigători ai Mondialului! Alături de ei a fost și președintele FIFA, Giani Infantino, pus pe glume. „Fanii Italiei, mâinile sus!“, a strigat șeful FIFA, punând sare pe rana Squadrei Azzurra, care a ratat calificarea după barajul pierdut cu Macedonia de Nord.

Timp de câteva minute, show-ul s-a oprit, astfel încât să fie anunțată ora de rugăciune.
Timp de câteva minute, show-ul s-a oprit, astfel încât să fie anunțată ora de rugăciune.

Maluma i-a gonit pe indieni, i-a înnebunit pe sud-americani!

Cel mai așteptat show muzical al serii a fost oferit de cântărețul columbian, Maluma (28 de ani). Apariția sa pe scenă, după mai bine de trei ore de la începutul spectacolului din parcul Al-Bidda, a fost întâmpinat cu o explozie de bucurie! Mai ales că printre cei prezenți s-au aflat mii de suporteri sud-amercani.

Dacă acești iubitori ai muzicii latino, dar mai ales sud-americancele din mulțime, s-au „topit“, pur și simplu, când l-au văzut pe Maluma, în schimb, suporterii din această parte a lumii, în frunte cu arabii și indienii, s-au cam grăbit să găsescă ieșirea cea mai apropiată, după câteva minute cu Maluma pe scenă. Iar cei care au rezistat, totuși, au început să întrebe în stânga și-n dreapta, ce e cu tipul care a înnebunit fetele: „Nu vă supărați, în ce limbă cântă? Dar de unde e?“.

Prezentatorul show-ului din parcul Al-Bidda, un localnic, a făcut și el spectacol pe scenă.
Prezentatorul show-ului din parcul Al-Bidda, un localnic, a făcut și el spectacol pe scenă.

După acest spectacol fabulos, de astăzi show-ul se mută pe stadioane! Pentru că va începe un Mondial istoric, în mijlocul deșertului, în plină iarnă europeană, dar cu temperaturi caniculare, la Doha.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite