Meciul de deschidere Qatar-Ecuador. Ce au făcut suporterii gazdelor după doar 30 de minute de joc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022 a debutat duminică, la Al Khor, pe stadionul Al Bayt, cu partida Qatar - Ecuador. Cum sud-americanii s-au distrat cu formația gazdă, marcând de trei ori în prima repriză, prin veteranul Valencia - o reușită fiind anulată din camera VAR - suporterii qatarezi au realizat că echipa lor nu are nici o șansă.

Ecuador a pornit ca din pușcă, marcând după doar câteva minute scurse din meci, prin Valencia. După intervenția arbitrilor VAR, golul a fost anulat pentru un offside de câțiva centimetri. Însă atacantul ecuadorian nu a dezarmat și a punctat de două ori, o dată din penalty (16), apoi printr-o lovitură perfectă de cap (31).

Suporterii qatarezi la meciul de debut al Mondialului, contra Ecuadorului
Suporterii qatarezi la meciul de debut al Mondialului, contra Ecuadorului

La 0-2 în minutul 31, cei mai mândri suporteri qatarezi au început să părăsească arena, fiind conștienți că echipa lor nu prea are cum să revină în meci, la bâlbele pe care jucătorii le-au arătat în debutul partidei.

De altfel, sunt voci care susțin că gălăgioasa galerie a Qatarului e ”închiriată” de pe la alte națiuni, pentru că veritabilii qatarezi, cei îmbrăcați în alb, stau în tribune ca la spectacol.

Gazdele au mai echilibrat un pic raportul de forțe în repriza a doua, însă fără să amenințe poarta equadorienilor. S-a încheiat 0-2, iar din cei 67.000 de suporteri care au fost în tribună la startul partidei, numai jumătate mai erau și la finalul jocului. Poate a contat și faptul că fanii erau veniți cu ore bune înainte, pentru a urmări și ceremonia de deschidere a CM Qatar 2022.

România are un singur reprezentant la CM Qatar 2022: pe arbitrul Istvan Kovacs. Foto EPA EFE
România are un singur reprezentant la CM Qatar 2022: pe arbitrul Istvan Kovacs. Foto EPA EFE

Cel de-al patrulea arbitru al întâlnirii din Al Khor, o localitate aflată la 50 de kilometri de Doha, a fost românul Istvan Kovacs. El a fost surprins, în momentele de prelungire a partidei, când i-a întrebat pe oficialii Ecuadorului, în română (!) ”Care-i următorul?”, referindu-se la ce fotbalist urmează să intre pe teren în timpul schimbării.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite