Laurențiu Reghecampf, pus pe liber de arabi. L-au plătit cu o avere ca să scape de el

0
Publicat:

Laurențiu Reghecampf și-a reziliat unilateral contractul cu Universitatea Craiova în septembrie 2023, la doar două luni de la preluarea echipei, pentru a merge la Al Taee, în Arabia Saudită. Antrenorul român a rezistat doar șase luni la echipa din Golf, având o serie dezastruoasă în ultimele 12 partide: o victorie (cu ultima din clasament), 3 egaluri și 8 înfrângeri, în urma căreia echipa a ajuns pe locul 17 din 18.

Reghecampf, primit ca un prinț de arabi, a plecat pe ușa din dos. Foto Al Taee
Reghecampf, primit ca un prinț de arabi, a plecat pe ușa din dos. Foto Al Taee

Reghecampf și Al Taee au reziliat contractul de comun acord, antrenorul urmând să primească salariile până la finalul contractului, conform spuselor lui Dan Idita, avocatul său. Contractul expira pe 30 iunie 2024, astfel că Laurențiu Reghecampf trebuie să mai primească încă trei salarii. Cum părțile au agreat în septembrie un angajament cu un salariu de 1,2 milioane de euro pentru antrenor, Laurențiu Reghecampf va mai fi plătit de arabi cu încă aproximativ 300.000 de euro.

E în litigiu cu Universitatea Craiova

Echipa a jucat atât de prost în ultima vreme, încât unul dintre șeicii clubului l-a trimis pe Reghe în tribună la ultima partidă și s-a așezat el pe banca tehnică. „Motivul pentru care Laurențiu Reghecampf nu a stat pe bancă la ultimul meci al echipei Al Taee este că a ajuns la o înțelegere cu președintele clubului pentru o despărțire amiabilă. El urmează să fie plătit până la finalul contractului, dar nu va mai antrena echipa”, a transmis Dan Idita, conform digisport.ro.

Tehnicianul este acuzat de patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, că nu și-a plătit clauza de reziliere unilaterală a contractului, drept pentru care s-a adresat comisiilor FRF. Acestea i-au dat dreptate olteanului, astfel că i-au impus lui Laurențiu Reghecampf o interdicție de a mai antrena. Avocatul său susține că aceasta se aplică doar pe teritoriul României. La plecarea de la Craiova, antrenorul se obliga să achite clauza sa de reziliere în valoare de 200.000 de euro, iar colaboratorul său, preparatorul fizic Bogdan Merișanu, 100.000 de euro, însă cel puțin primul nu a făcut-o.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite