Românii, striviți în Arabia Saudită: Tătărușanu, umilit! Coșmar pentru „Reghe“ și jucătorii noștri de națională VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapă de coșmar pentru românii din fotbalul saudit! Adică, o competiție stelară la care ai noștri se zbat în lupta pentru evitarea retrogradării, la echipe din subsolul ierarhiei primei ligi. Sau în mediocritate, cum e cazul căpitanului naționalei, Nicolae Stanciu, legitimat la Damak, locul 7 din 18.

Ciprian Tătărușanu
Ciprian Tătărușanu

Consolarea lui Stanciu e că, deși evoluează la o formație oarecare, un fel de Hermannstadt al Arabiei Saudite, măcar nu suferă umilințe pe terenul de fotbal. Sub comanda lui Cosmin Contra, Damak a înregistrat și în această etapă un rezultat de 0-0, cu Stanciu pe teren până în minutul 90.

În schimb, miercuri, celelalte partide din etapa a 26-a au fost groaznice pentru românii din Regat!

Mai întâi, a fost meciul teribil în care Abha, cu Ciprian Tătărușanu integralist, a fost „găurită“ de Al-Nassr Riad: 0-8! La oaspeți, atacul a fost format din Cristiano Ronaldo și Sadio Mane. Care au fost scoși la pauză. Până atunci, tabela arăta deja 5-0 pentru Al-Nassr, Ronaldo având trei goluri și Mane unul. După pauză, „măcelul“ a continuat, iar Tătărușanu a încasat încă trei goluri în ceea ce a fost cea mai dură înfrângere din cariera sa de până acum.

VEZI REZUMATUL MECIULUI ABHA - AL-NASSR RIAD

Într-o altă partidă, Al-Taee, echipa pregătită de Laurențiu Reghecampf (48 de ani), a „reușit“ să piardă de la 2-0 în confruntarea cu Al-Taawoun! Cu fostul rapidist, Dugandzici, și cu Andrei Cordea (ex-FCSB) în primul 11, Al-Taee a avut 2-0 după 30 de minute (Girotto 20-autogol, Dugandzici 30). Apoi însă, Al-Taee s-a prăbușit sub privirile lui „Reghe“ și a încasat gol după gol, în minutele 45+2, 73 și 86, pierzând cu 2-3. Dugandzici a ieșit în minutul 71, iar Cordea în minutul 85.

În fine, Al-Akhdoud, la care evoluează internaționalii noștri, Andrei Burcă și Florin Tănase, și-a continuat seria de coșmar în campionat. Cu cei doi români printre titulari – stoperul a fost integralist, iar Tănase a ieșit după 80 de minute – Al-Akhdoud a fost zdrobită, la Riad, de Al-Hilal, scor 0-3.

Situația din clasament, groaznică pentru români

Saudi Pro League e o întrecere stelară, însă ai noștri sunt la retrogradare aici! Când mai sunt opt runde de jucat, echipele românilor sunt la subsolul ierarhiei.

Abha, la care joacă Tătărușanu, e chiar penultima, aflată pe 17 din 18. Un loc mai sus îl ocupă Al-Taee, formația pregătită de Reghecampf. Ambele echipe au câte 22 de puncte, sunt pe niște locuri care retrogradează și se află la două puncte de poziția a 15-a, prima care asigură rămânerea în prima ligă.

Pe acest loc 15, salvator, se află, momentan, Al-Akhdoud, echipa cuplului Burcă – Tănase, jucători de echipa națională. Tot la retrogradare e și Al-Riyadh, pe 14, la care e legitimat Alin Toșca (32 de ani).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite