Jurnaliștii danezi, agresați în Qatar: Imagini virale și reacția oficială a arabilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape înainte de fiecare ediție a Mondialului, curg știrile negative despre țara gazdă și problemele cu care se confruntă, mai ales din punct de vedere organizatoric. La acest capitol, Mondialul din Qatar stabilește însă un record! Pentru că, după cazurile dovedite de corupție și tratamentul inuman de care au avut parte muncitorii care au ridicat stadioanele Mondialului, imaginea Qatar-ului a fost „pătată“ serios.

Nasser Al-Khater, CEO-ul Mondialului din Qatar
Nasser Al-Khater, CEO-ul Mondialului din Qatar

De obicei, odată cu startul meciurilor, știrile controversate se răresc, iar lumea se concentrează pe turneul final și pe spectacolul fotbalistic. Probabil și în Qatar va fi la fel. Până atunci însă, arabii se chinuiesc cu tot felul de probleme mediatice. Săptămâna trecută, a fost interviul cenzurat al unui oficial de la Comitetul de Organizare. Adevărul a arătat aici cum discuția a fost oprită, brusc, când Khalid Salman a scăpat „porumbelul“ în era corectitudinii politice și și-a expus viziunea despre homosexualitate.

Acel scandal a trecut, însă acum a apărut altul, cu o echipă de jurnaliști danezi în prim-plan. Vorbim despre trimișii postului TV2, la Doha. Aceștia au fost opriți în timpul filmării dintr-o intersecție. Deși au repetat întruna că au documentele necesare pentru a filma acolo, arabii nici n-au vrut să audă de așa ceva! Discuția a degenerat apoi, iar filmarea a fost oprită definitiv.

Imaginile cu acest scandal au fost distribuite pe Twitter de jurnaliștii agresați. Văzând că acest caz a luat amploare, reprezentanții „Qatar International Media Office“, dar și oficiali ai Comitetului de Organizare și-au cerut scuze. Prea târziu însă! Încă un „autogol“ pentru Mondialul din Qatar cu patru zile înaintea meciului de deschidere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite