Buffon, dezvăluire emoționantă înainte de Mondial: Naționala care i-a schimbat drumul în viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gianluigi Buffon continuă să joace la Parma, în Serie B, deși va împlini 45 de ani pe data de 28 ianuarie. După o carieră fabuloasă, cu cinci participări la Mondiale (1998, 2002, 2006, 2010 și 2014), un record, italianul a cam avut ghinion.

Gianluigi Buffon, printre marii portari din istoria fotbalului. FOTO: Arhiva Adevărul
Gianluigi Buffon, printre marii portari din istoria fotbalului. FOTO: Arhiva Adevărul

În 2018, Buffon era în cărți pentru a prinde lotul „Squadrei Azzurra“ pentru Mondialul din Rusia, însă italienii au ratat calificarea după barajul pierdut cu Suedia, 0-1 după dublă manșă. Italia a cucerit apoi Euro 2020, dar fără Buffon în lot. Campioana europeană va lipsi și de la CM 2022, după un alt baraj „blestemat“, 0-1 cu Macedonia de Nord. Întrebat cu ce națională va ține, în condițiile în care Italia lipsește de la Mondiale pentru a doua ediție la rând, Buffon a oferit un răspuns emoționant. „Ca de obicei, când Italia nu participă la o Cupă Mondială, încerc să susțin echipele în care joacă colegii sau prietenii mei. În rest, îmi plac echipele outsidere, care sunt băgate mai puțin în seama. De aceea, o națională pe care o susțin mereu e cea a Camerunului. Această echipă are un loc special în inima mea“, a spus Buffon.

La această ediție a Mondialului, Camerunul e plasată în grupa G, alături de Brazilia, Serbia și Elveția. În trecut, Buffon a explicat că și-a dorit să ajungă portar, după ce l-a văzut pe Thomas N'Kono, portarul Camerunului la Mondialul din 1990, găzduit de Italia. La ediția respectivă, Camerun a făcut furori! A câștigat grupa B, înaintea României, Argentinei și URSS-ului. „Leii neîmblânziți“ au avansat apoi până în sferturi, unde au fost învinși, dramatic, de Anglia, scor 2-3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite