Israel strigă „hoții“ înainte să joace cu România: Furie și jigniri în presa din „Țara Sfântă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israel era, la un moment dat, în pole-position pentru a obține un loc calificant, între primele două în grupa I, și să-și adjudece prezența la Euro 2024 din Germania (14 iunie – 14 iulie). Între timp, după primele partide din această lună, 0-1 cu Kosovo și 1-1 cu Elveția, situația s-a cam schimbat pentru selecționata pregătită de Alon Hazan.

Fanii israelieni l-au atacat pe arbitru, la rândul lor, pe rețelele de socializare
Fanii israelieni l-au atacat pe arbitru, la rândul lor, pe rețelele de socializare

Concret, după cum Adevărul a explicat aici, naționala Israelului a ajuns cu spatele la zid, înaintea partidei de sâmbătă (ora 21.45, Prima TV), cu România. Și are o singură variantă pentru a rămâne în cursa calificării. În schimb, dacă Israel ar fi învins Elveția, la Felcsút, lucrurile ar fi arătat altfel. Mult mai bine pentru israelieni! Așa însă, practic, nu există mare diferență între remiză și înfrângere.

Deși au smuls un punct, în extremis, contra Elveției, israelienii au rămas cu impresia că era loc de mai bine. Pentru că, potrivit analizelor din presa lor, centralul Anthony Taylor (45 de ani) le-ar fi refuzat un penalty. De precizat că faza care i-a înfuriat pe israelieni a fost analizată și în camera VAR. Care a aprobat decizia arbitrului Taylor de a nu acorda penalty pentru Israel. Acest amănunt nu i-a încălzit însă pe ziariștii israelieni. Care, potrivit gsp.ro, l-au făcut praf pe Taylor, catalogându-l drept un „ratat“.

Ce au scris jurnaliștii israelieni?

*Arbitrul enervant din Anglia: faceți cunoștință cu Taylor. A fost retrogradat în Championship acum o săptămână, s-a certat cu Wenger și Mourinho, dar e considerat arbitru senior.

*Ce enervează cel mai mult legat de decizia luată împotriva Israelului e identitatea acestui ratat. Anthony Taylor e unul dintre arbitrii de top din Europa, dar în același timp și cel de la care vin greșelile decisive în cele mai importante meciuri. Anul trecut, în finala Ligii Europa dintre Sevilla și AS Roma, a reușit să-l enerveze la culme pe Mourinho, care a declarat că i-a privat echipa de un penalty.

*În CV-ul lui Taylor mai putem vedea că l-a enervat și pe Arsene Wenger, care în 2013 l-a făcut arogant după un meci în care a acordat două penalty-uri împotriva lui Arsenal. Recent, Taylor și-a pus din nou în cap fotbalul englez. A acordat un penalty pentru Newcastle în meciul cu Wolves, scor 2-2, fără să fie vorba de așa ceva. Ca pedeapsă, a fost trimis să arbitreze în eșalonul secund. În ciuda acestui fapt, a fost delegat apoi la meciul dintre Chelsea și Manchester City (n.r. - 4-4), iar fanii gazdelor chiar făcuseră o petiție împotriva delegării lui, dar fără succes.

*Cât despre caracter, Taylor poate fi, într-adevăr, numit arogant. Deseori le acordă cartonașe galbene jucătorilor care îi comentează, așa cum a pățit miercuri și Davidzada, după ce s-a plâns de refuzarea penalty-ului. Aparent, în capul lui nu greșește niciodată, dar în realitate o face des.

Preliminarii Euro 2024, grupa I

1. Elveția 8 4 4 0 21-9 16

2. România 8 4 4 0 13-4 16

3. Israel 8 3 3 2 8-9 12

4. Kosovo 8 2 4 2 9-8 10

5. Belarus 8 1 3 4 7-14 6

6. Andorra 8 0 2 6 3-17 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Programul grupei până la finalul campaniei

*Sâmbătă: Belarus – Andorra, Elveția – Kosovo, Israel – România (21.45, Prima TV)

*Marți: România – Elveția (21.45, Antena 1), Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite