Israel – Elveția, rezultatul ne arată calea spre Euro 2024: Avem două variante la marele meci de sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România s-a temut, la un moment dat, că declanșarea războiului din Orientul Mijlociu și amânarea meciurilor Israelului din luna octombrie o va transforma într-o victimă a programului dat peste cap, în grupa I a preliminariilor Euro 2024. În cele din urmă, s-a întâmplat exact invers. Pentru că, în loc să joace Israel după terminarea meciurilor noastre, știind de ce rezultate va avea nevoie pentru o eventuală calificare, naționala din „Țara Sfântă“ a fost nevoită să dispute patru partide, în decurs de zece zile.

Eran Zahavi, atacant Israel
Eran Zahavi, atacant Israel

Mai mult decât atât, după confruntările israelienilor, cu Kosovo și cu Elveția, noi suntem cei care știu exact ce le trebuie la meciul direct cu selecționata pregătită de Alon Hazan. Care, colac peste pupăză, va și ajunge la meciul cu România epuizată, după două partide extenuante!

Tocmai de aceea, din dorința de a avea și niște jucători proaspeți pentru întâlnirea cu România de sâmbătă (ora 21.45, Prima TV), selecționerul Israelului a lăsat pe bancă mai mulți oameni de bază, în fața Elveției. În frunte cu vedetele Zahavi și Gloukh, scoase din primul „11“, în timp ce Revivo și-a ispășit etapa de suspendare, urmând să revină cu România.

Fiind, oricum, o echipă superioară valoric, Elveția a profitat din plin de problemele Israelului! Și, la Felcsút (Ungaria), a făcut instrucție cu gazdele rămase fără avantajul terenului propriu, în primele 45 de minute. Când, pe lângă golul marcat de Vargas (36), Elveția a lovit de două ori și transversala! Așadar, cu un pic de noroc, elevii lui Murat Yakin ar fi putut intra în cabine cu un neverosimil 3-0. Într-un fel, s-a repetat pentru Israel „filmul“ din meciul de duminică, cu Kosovo. Pentru că, la Priștina, kosovarii ar fi putut să aibă, lejer, 3-0 la pauză. Și atunci însă, adversarii Israelului au încheiat prima parte a jocului cu un avantaj minim pe tabelă.

Elveția a lăsat treaba neterminată. Ca de obicei!

Israel a început în forță partea secundă, lovind transversala, la rândul său, încă din primele secunde! În ciuda acestui start lansat, trupa pregătită de Alon Hazan s-a stins pe parcurs. Asta deși, după minutul 65, în luptă au fost aruncați și Eran Zahavi, dar și Oscar Gloukh, piesele „grele“, adică.

Când victoria și calificarea Elveției păreau ca și rezolvate, încă o dată, naționala lui Murat Yakin a „reușit“ să scape punctele printre degete. Așa cum a mai făcut în această campanie. Israelienii au bătut bine o lovitură de colț, apărarea elvețienilor a comis-o, iar Weissman, introdus în minutul 81, a egalat: Israel – Elveția, 1-1 din minutul 88!

Așa s-a și terminat, nu însă înainte ca Fernandes de la elvețieni să vadă „roșu“, urmând să rateze meciul cu România de pe „Arena Națională“. Rezultatul a anulat momentan biletele Elveției pentru Euro 2024. În privința Israelului însă, calculele calificării nu prea s-au schimbat nici la 1-1.

„Finala“ Israel – România, sâmbătă, la Felcsút

Concret, cu o victorie, Elveția își va adjudeca biletul pentru turneul final, după partida cu Kosovo de sâmbătă de pe teren propriu. Așadar, urmează marele meci pentru locul 2, ultimul care duce la Euro 2024. Adică, Israel – România, sâmbătă (ora 21.45, Prima TV), tot pe „Pancho Aréna“ din Felcsút.

Calculele s-au clarificat după ce israelienii au scos un punct din dubla cu Kosovo (0-1) și Elveția (1-1). De acum, ei sunt condamnați să câștige cu România! Noi, în schimb, avem două variante din trei, în partida de sâmbătă. Victoria și egalul ne vor trimite la Euro 2024, făcând ca meciul de marți (ora 21.45, Antena 1), cu Elveția, de pe „Arena Națională“, să fie doar o sărbătoare a calificării la turneul final.

În schimb, dacă vom pierde cu Israel, atunci noi vom ajunge cu spatele la zid! Fiindcă vom avea nevoie de victorie contra Elveției, în caz contrar urmând să pierdem calificarea, în proporție de 99%. Asta deoarece, cu trei puncte contra României, Israel face 15 în total. Și cum va întâlni Andorra, în ultima rundă, aproape sigur, va încheia grupa cu 18 puncte în total. Ceea ce înseamnă că inclusiv egalul nu ne va ajunge cu Elveția. Pentru că, în acest caz, vom termina sub Israel, cu 17 puncte.

Preliminarii Euro 2024, grupa I

1. Elveția 8 4 4 0 21-9 16

2. România 8 4 4 0 13-4 16

3. Israel 8 3 3 2 8-9 12

4. Kosovo 8 2 4 2 9-8 10

5. Belarus 8 1 3 4 7-14 6

6. Andorra 8 0 2 6 3-17 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Programul grupei până la finalul campaniei

*Sâmbătă: Belarus – Andorra, Elveția – Kosovo, Israel – România

*Marți: România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite