Irina Begu s-a retras de la Transylvania Open. Ce motive a invocat tenismena română

0
Publicat:

Cu doar câteva ore înainte de startul Transylvania Open, Irina Begu și-a anunțat retragerea din cauza unor probleme medicale. La turneul de 250 de puncte WTA de la Cluj-Napoca, care va începe în acest weekend cu meciurile din calificări, nu vor participa nici cele mai bune două jucătoare din România, Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Irina Begu avea șanse să intre în top 30 mondial după turneul Transylvania Open. Foto Gettyimages
Irina Begu avea șanse să intre în top 30 mondial după turneul Transylvania Open. Foto Gettyimages

Ajunsă pe locul 33 în clasamentul WTA, Irina Begu s-a văzut nevoită să se retragă de la Transylvania Open. Conform site-ului oficial al competiției, românca nu poate lua startul în turneu din motive medicale.

După un sezon excelent, cel mai bun al ei în termeni de victorii obținute din 2014 încoace, căuta la Cluj punctele care s-o readucă între primele 30 de jucătoare ale lumii. Locul ei pe tabloul de simplu a fost luat de Harriet Dart”, scriu organizatorii.

Două turnee câștigate anul acesta

În 2022, Irina a jucat semifinale la Sankt Petersburg, optimi de finală la Roland Garros și a câștigat două titluri, unul la București WTA 125, iar celălalt la Palermo WTA 250. Ea a jucat la ediția inaugurală a Transylvania Open, când a fost învinsă în primul tur de o altă româncă, Irina Bara.

Transylvania Open (8-16 octombrie, Cluj-Napoca) începe, în acest weekend, cu meciurile din calificări. Barbora Krejcikova (Cehia, 26 de ani, 23 WTA), campioană la Roland Garros 2021, la simplu și la dublu, e favorita numărul 1. Dintre românce, Ana Bogdan (46 WTA) și Jaqueline Cristian (86 WTA) sunt cele două sportive de Top 100 aflate și ele pe tablou.

Rămași și fără Emma Răducanu

Pe lângă forfait-ul româncei, organizatorii turneului clujean s-au văzut rămași și fără un alt punct de atracție, Emma Răducanu. Jucătoarea britanică de origine română a fost nevoită să se retragă tot din cauza unei accidentări.

Emma Răducanu, dezamăgită după ce a anunțat că nu va veni la Cluj-Napoca. Foto EPA
Emma Răducanu, dezamăgită după ce a anunțat că nu va veni la Cluj-Napoca. Foto EPA

Am discutat și cu agentul ei, tocmai ce a jucat turneul la Ostrava și are o accidentare la încheietură care o forțează să-și încheie sezonul prematur. Era înscrisă la Cluj, urma să joace la Guadalajara. Pleacă înapoi la Londra să își facă un RMN. Din păcate, n-avem cum să ne luptăm cu aceste lucruri, țin de sănătatea sportivilor și nu putem decât să-i urăm multă sănătate. Ne pare foarte rău că nu poate fi aici, era una dintre principalele puncte de atracție pentru publicul clujean și cel român”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului, pentru gsp.ro.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite