Transylvania Open, fără Emma Răducanu la Cluj! Ce vedete vin la ediția din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghinion mare pentru organizatorii Transylvania Open (8 – 16 octombrie, Cluj). Anul trecut, când au avut un tablou stelar, cu Halep, Kontaveit și Emma Răducanu, guvernul a închis arenele sportive din cauza pandemiei, deși toate biletele fuseseră vândute pentru turneul de tenis.

Emma Răducanu a avut un sezon slab în care a ieșit din Top 10. FOTO: Arhiva Adevărul
Emma Răducanu a avut un sezon slab în care a ieșit din Top 10. FOTO: Arhiva Adevărul

Anul acesta, când am scăpat de restricțiile pandemice, multe dintre ele de-a dreptul ridicole – cine poate uita interdicția de a ieși din casă în anumite ore?! – organizatorii de la Transylvania Open au rămas fără nume grele pe tablou. Pentru că Halep (9 WTA) și Sorana Cîrstea (39 WTA) au încheiat deja sezonul competițional din cauza problemelor medicale, iar astăzi, cu patru zile înainte de startul întrecerii, Emma Răducanu (Marea Britanie, 19 ani, 67 WTA) și-a anunțat retragerea.

Din păcate, Emma Răducanu este nevoită să se retragă de la Transylvania Open din cauza unei accidentări la încheietura mâinii. Fă-te bine repede, Emma! Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem în curând. De la prietenii tăi clujeni“, a fost anunțul organizatorilor pe Facebook.

Barbora Krejcikova, fostă campioană la French Open, a început anul pe 2 în lume. FOTO: Facebook
Barbora Krejcikova, fostă campioană la French Open, a început anul pe 2 în lume. FOTO: Facebook

Vedetele sunt Krejcikova și Bouchard

Chiar și fără Halep, Cîrstea și Emma Răducanu, Tranylvania Open are, totuși, un tablou respectabil pentru un turneu de categoria WTA 250.

Barbora Krejcikova (Cehia, 26 de ani, 23 WTA), campioană la French Open 2021, la simplu și la dublu, e favorita numărul 1. Dintre românce, Irina Begu (33 WTA), Ana Bogdan (46 WTA) și Jaqueline Cristian (86 WTA) sunt cele trei sportive de Top 100 aflate și ele pe tablou.

Eugenie Bouchard a ajuns deja la Cluj și s-a cazat la un hotel de 5 stele. FOTO: Arhiva Adevărul
Eugenie Bouchard a ajuns deja la Cluj și s-a cazat la un hotel de 5 stele. FOTO: Arhiva Adevărul

O altă atracție pentru public va fi prezența lui Eugenie Bouchard (Canada, 28 de ani), la Cluj. Cândva pe locul 5 în lume, în octombrie 2014, frumoasa canadiancă a ajuns acum pe locul 506 WTA. Și are cinci victorii și cinci înfrângeri în 2022. Ce-i drept, din cauza unei accidentări, a jucat doar începând cu luna august. La Transylvania Open, Bouchard a fost acceptată direct pe tabloul principal datorită unui wild-card.

Prima ediție de la Transylvania Open, cea de anul trecut, a fost câștigată de Anett Kontaveit (Estonia, 26 de ani, 3 WTA), după o finală cu Simona Halep (31 de ani, 9 WTA), scor 6-2, 6-3. Ambele jucătoare lipsesc de la ediția din acest an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite