Bouchard, la Cluj, după un gest oribil cu România: Comportament infantil înaintea unui meci de Fed Cup VIDEO

0
0

Transylvania Open (8-16 octombrie, Cluj) pornește la drum, în acest weekend, cu meciurile din calificări. Pentru a avea cât mai multe vedete pe tabloul principal, organizatorii au chemat-o la Cluj și pe canadianca Eugenie Bouchard (28 de ani).

Eugenie Bouchard era, cândva, o stea a tenisului canadian. FOTO: Facebook
Eugenie Bouchard era, cândva, o stea a tenisului canadian. FOTO: Facebook

Cândva pe locul 5 în lume, poziție pe care a atins-o în octombrie 2014, Bouchard se zbate acum în anonimat, fiind pe locul 506 WTA. Practic, ascensiunea ei în tenisul feminin a fost de scurtă durată, pentru că mai mult a fost preocupată de mondenități. Frumoasa canadiancă a fost o prezență constantă în cadrul unor pictoriale incendiare și, în ultimii ani, s-a remarcat mai mult datorită acestor apariții.

Când era pe val în tenisul feminin, Eugenie Bouchard a făcut parte din echipa Canadei. Din păcate, aici, cu ocazia unui meci de Fed Cup cu România, în 2015, Bouchard a comis un gest extrem de urât, care a revoltat lumea tenisului, la vremea respectivă. Din postura de ocupanta locului 7 WTA, Bouchard a fost trimsă să facă o poză cu Alexandra Dulgheru, după tragerea la sorți care a stabilit ordinea partidelor de la „Arena Maurice Richard“, la Montreal.

Bouchard a refuzat să dea mâna cu Dulgheru
Bouchard a refuzat să dea mâna cu Dulgheru

După ce fotografii au tras cadrele la foc automat cu Bouchard și Dulgheru în prim-plan, cineva a strigat „hand shake“ (n.r. – strângere de mână) pentru o fotografie sugestivă cu cele două sportive. Dulgheru s-a conformat și, în semn de respect, și-a întins mâna. Bouchard, în schimb, a refuzat, lăsându-i pe toți cei prezenți cu gura căscată!

Răzbunarea lui Dulgheru: a bătut-o pe teren

Acest gest lipsit de fair-play din partea lui Bouchard a fost intens comentat, în zilele de după tragerea la sorți de la Montreal.

A fost puţin ciudat, pentru că ei au spus <<shake hands>>, iar ea n-a vrut. Decizia ei! A fost puţin ciudat momentul, dar fiecare se comportă cum vrea. Poate n-a dat bine pe cameră, dar nu ne deranjează“, a spus Dulgheru.

Bouchard a venit cu o explicație penibilă: „N-am nimic cu ea (n.r. – Alexandra Dulgheru). Nu cred în ideea de a-i ura succes adversarei mele înainte de meci. După ce vom juca, îi voi strînge mîna, indiferent de ce se va întîmpla“.

Pe teren, Dulgheru i-a dat o lecție de tenis lui Bouchard! Deși românca era doar pe locul 69 în lume, la vremea respectivă, ea a bătut-o pe favorita publicului, care ocupa locul 7 mondial, scor 6-4, 6-4. După meci, Dulgheru a comentat, din nou, episodul de la tragerea la sorți: „Gestul ei probabil că m-a motivat şi mai mult. Nu ştiu dacă a fost o superstiţie de-a ei“.

În acel weekend din aprilie 2015, România a învins Canada, scor 3-2, și s-a calificat în sferturile Fed Cup cu o echipă din care au făcut parte Alexandra Dulgheru, Irina Begu, Andreea Mitu și Raluca Olaru.

VEZI GESTUL SFIDĂTOR AL LUI EUGENIE BOUCHARD

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite