INFOGRAFIE Blat marca Blatter? Italienii cred că preşedintele FIFA a măsluit tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi cel al UEFA, Michel Platini, sunt arătaţi cu degetul de italieni, după ce Squadra Azzurra a fost plasată într-o grupă cu Uruguay, Anglia şi Costa Rica.

„Blatter e Platini, che imbroglio”, au scris jurnaliştii de la „Corriere dello Sport”, imbroglio fiind cuvântul folosit pentru o piesă de teatru cu acţiune complicată, voit confuză, dar cu deznodământ clarificator.
Pornind de la o postare pe twitter a unui jurnalist din „Cizmă”, care a indicat perfect grupa Argentinei cu o zi înaintea tragerii la sorţi, italienii consideră că vineri, la Costa do Sauipe, am asistat la un spectacol de prost gust. Regizori?

Elveţianul Blatter şi francezul Platini. "Cei doi preşedinţi s-au pus în aceeaşi grupă, dar nu în una foarte grea, aşa cum avem noi (n.r. – Italia). Ei şi-au stabilit grupa lor, au scos Franţa dintr-o situaţie dificilă şi i-au creat o grupă uşoară. Franţa întîlneşte echipa cel mai prost clasată din prima urnă (Elveţia), cea mai slabă din America de Sud (Ecuador) şi cea mai slabă din America Centrală (Honduras). Greşim dacă spunem că Ecuador şi Honduras vor părăsi Mondialul după faza grupelor, fără nici o problemă?” s-au întrebat retoric ziariştii de la Corriere dello Sport.

Cu câteva zile înaintea tragerii la sorţi, FIFA a decis că pentru a întregi urna din care fac parte echipele africane, Ecuador şi Chile, să se efectueze o tragere la sorţi preliminară. A fost astfel salvată Franţa, care avea avea cel mai prost coeficient dintre echipele europene, iar de “măgăruş” a căzut Italia. “Doar în glumă poţi pune în aceeaşi grupă trei campioane mondiale. Modul în care a afost făcută această tragere la sorţi este împotriva fotbalului şi împotriva Mondialului”, s-au plâns jurnaliştii.

Deplasări record pentru Squadra Azzurra

Federaţia italiană a antamat un resort de 5 stele la Rio de Janeiro pentru naţionala condusă de Cesare Prandelli. Doar că meciurile pe care trebuie să le joace echipa din “Cizmă” la Mondialul brazilian, în faza grupelor, se dispută la Manaus, Natal şi Recife, oraşe care se regăsesc la distanţe apreciabile de Rio, de peste 3.700 de kilometri. 

Ştiri pe aceeaşi temă:

Programul complet al Cupei Mondiale

Reporterul „Adevărul“ Amir Kiarash merge la Mondiale să susţină Iranul! „Suntem mulţumiţi de grupă“

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite