Încă un eşec la under 19, Sandu îl desfiinţează pe noul selecţioner: „Cine e Isac ăsta? N-a lucrat, doar i-a cărat geanta lui Arsene Wenger“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România mai are şanse infime de calificare la Turul de Elită, faza următoare a preliminariilor pentru CE 2015. Selecţionata sub 19 ani, antrenată de Doru Isac, a pierdut al doilea meci din grupa preliminară, 0-1 cu Muntenegru. Fostul şef al FRF, Mircea Sandu, l-a atacat dur pe noul selecţioner de la această categorie de vârstă.

Remarcat după ce l-a desfiinţat pe Hagi într-un interviu, Doru Isac n-a început deloc bine aventura pe banca tehnică a selecţionatei României sub 19 ani. 

Învinşi de Cipru, 0-1, în prelungiri, în primul meci din grupa a 11-a a preliminariilor pentru Campionatul European din 2015, „tricolorii“ au pierdut şi a doua partidă, 0-1 cu Muntenegru, tot pe final. 

Singura reuşită a partidei i-a aparţinut lui Nikola Vujnovic, care a înscris în minutul 82, la cinci minute după ce ţintise bara. 

Mircea Sandu: „Ăsta i-a cărat geanta lui Wenger“

Cu puţin timp înainte de meciul cu Muntenegru, Mircea Sandu, fostul şef al FRF, l-a criticat dur pe Doru Isac, selecţionerul numit pe banca selecţionatei de la under 19 în urma unui concurs de C.V.-uri, o iniţiativa a noii conduceri a FRF. 

„Cine e Doru Isac ăsta?! Să fim serioşi! Şi-a găsit să vorbească despre Hagi unul care se laudă că a lucrat cu Arsene Wenger, deşi în realitate doar i-a cărat geanta francezului! Ce a făcut Doru Isac pentru fotbalul românesc pînă acum, ca să-şi permită să vorbească aşa despre Hagi? Isac nu-i ajunge nici la glezne lui Hagi, să fie clar!“, a declarat Sandu, pentru ziarul Ring. 

România mai are un singur meci de disputat, cu Georgia (13.10), ţara gazdă a meciurilor din preliminarii din această grupă, şi şanse infime de calificare. 

La Turul de Elită, ultima rundă a preliminariilor înainte de EURO, se califică primele două echipe din cele 13 grupe, plus echipa de pe locul 3 cu cel mai bun punctaj obţinut în partidele cu primele două clasate. 

Cine e Doru Isac 

Născut la Craiova, în urmă cu 52 de ani, Doru Isac a lucrat mai ales în Asia, la nivel de fotbal juvenil, între 2010 şi 2013 fiind activ în Arabia Saudită (antrenor U18 la Al Hilal şi antrenor principal la Al Tai) şi Qatar (antrenor U18, U20 şi principal la Al Sadd, Umm Salal, şi echipa naţională olimpică). Are în palmares antrenor titlurile de campion al Japoniei la U18 (2001), al Arabiei Saudite, la U18 (2004) şi al Qatarului, la U20 (2005, 2006, 2007) şi la seniori (2008). A lucrat ca secund şi colaborator cu nume mari din fotbalul mondial, precum Arsene Wenger, Bora Milutinovic sau Carlos Queiroz. 

Citeşte şi 

Debut după ce l-a „demolat“ pe Hagi. Naţionala sub 19 ani, încă o ruşine „obişnuită“, 0-1 cu Cipru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite