Iker Casillas, atacat după ce a ironizat desemnarea lui Messi drept fotbalistul anului

0
Publicat:

Luni seara, Lionel Messi a fost desemnat „The Best”, cel mai bun fotbalist al lumii al anului trecut. Ecourile galei FIFA nu s-au stins încă, multă lume considerând că argentinianul nu merita trofeul, ci norvegianul Erling Haaland.

Iker Casillas nu a fost de acord cu decizia FIFA. Foto Facebook
Iker Casillas nu a fost de acord cu decizia FIFA. Foto Facebook

Printre contestatari s-a numărat și Iker Casillas, fost mare portar la Real Madrid, care a publicat un mesaj la adresa FIFA: „Ați creat niște premii frumoase, dar stricați totul pentru că nu faceți lucrurile corect. Mai degrabă «The Smile» (n.r. - decât «The Best»). În orice caz, noapte bună!”, a scris campionul mondial cu naționala Spaniei în 2010.

Iker Casillas a primit o mulțime de comeentarii negative de la fanii lui Lionel Messi, care l-au acuzat de ipocrizie. Aceștia i-au amintit că și el a votat subiectiv când era căpitanul naționalei iberice, pentru Balonul de Aur din 2012, când nu l-a pus pe argentinian între primii 3 fotbaliști ai lumii, deși sud-americanul punctase de 91 de ori în acel an. Pentru Balonul de Aur din 2012, Casillas i-a ales, în această ordine, pe Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo și Xavi, toți coechipieri la Real Madrid.

Lionel Messi, desemnat cel mai bun fotbalist al anului. Foto Inter Miami
Lionel Messi, desemnat cel mai bun fotbalist al anului. Foto Inter Miami

Iker Casillas s-a arătat nemulțumit și de felul în care a arătat cel mai bun „11” al anului ales de FIFA. „1-3-3-4. Nu sunt numere pentru loterie, nu este prefixul telefonic al unei țări, nu este parola telefonului meu. Este nou sistem de joc din fotbal!! Pentru următorul «11» ideal, mai bine folosiți un sistem 1-10”, a scris spaniolul. Cel mai bun „11” ales de FIFA a arătat astfel: Courtois - Walker, Stones, R. Dias - B. Silva, De Bruyne, Bellingham - Messi, Haaland, Mbappe, Vinicius.

Erling Haaland, marele învins

FIFPro, Federația Internațională a Asociaților Fotbaliștilor Profesioniști, a explicat pe site-ul oficial cum este decis sistemul celui mai bun 11, scrie gsp.ro. Portarul, împreună cu cei 3 fundași, 3 mijlocași și 3 atacanți care primesc cele mai multe voturi sunt aleși în World XI. Locul rămas este atribuit jucătorului de câmp cu următorul cel mai mare număr de voturi care nu a fost deja selectat.

Lionel Messi, legitimat în prezent la Inter Miami, a obținut același punctaj ca Erling Haaland, de la Manchester City, dar i-a luat fața norvegianului pentru că a avut un număr mai mare de voturi de 5 puncte din partea căpitanilor echipelor naționale, 107 față de 64.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite