PSG, acuzat că a dat mită ca Lionel Messi să primească Balonul de Aur 2021

0
Publicat:

Polonezul Robert Lewandowski va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai nedreptățiți jucători. Asta pentru că în 2020, când a dominat total fotbalul, trofeul balonul de Aur nu i-a fost acordat, ceremonia fiind anulată din cauza pandemiei Covid. Iar anul următor, deși a bifat un nou sezon fantastic, el a fost întrecut cu câteva puncte în ancheta France Football de Lionel Messi. Acum circulă acuzațiile că PSG ar fi tras sforile ca argentinianul să câștige, dând mită redactorului-șef.

Leo Messi și șeful lui PSG, Nasser Al Khelaifi. Foto PSG
Leo Messi și șeful lui PSG, Nasser Al Khelaifi. Foto PSG

Paris Saint-Germain se confruntă în acest moment cu o problemă de imagine extrem de importantă. Francezii sunt acuzați că au făcut lobby pentru câștigarea distincției de Leo, abia ajuns pe Parc des Princes, și că l-au mituit pe redactorul-șef al revistei France Football, cea care acordă trofeul. Informația a fost transmisă de ziarul francez Le Monde.

Printre probele aflate în posesia poliției în acest caz, există câteva aspecte destul de suspecte. Pascal Ferre, șeful revistei France Football, a primit pe gratis bilete la mai multe meciuri ale echipei din Franța în 2020 și 2021. De asemenea, coordonatorul revistei a primit și un bilet de avion în valoare de 8.986 de euro la o cursă business class cu un zbor al companiei Qatar Airways, sponsorul francezilor, chiar din partea guvernului qatarez.

Messi, în momentul discursului de la Gala Balonul de Aur 2021. Foto EPA EFE
Messi, în momentul discursului de la Gala Balonul de Aur 2021. Foto EPA EFE

Mai mult decât atât, în investigația respectivă a fost inclus și fostul director de comunicare al lui PSG, care i-ar fi transmis în 2021 lui Nasser Al-Khelaifi că "au fost nevoiți să facă lobby" și că au luat cina cu Pascal Ferre. Acestea sunt momentan probele pe care le are poliția, dar pe care șeful revistei France Football le infirmă categoric.

A recunoscut că Lewandowski era îndreptățit să ia trofeul

Balonul de Aur din 2021 este probabil cel mai controversat din cariera lui Lionel Messi, deoarece multe voci consideră că acel trofeu ar fi trebuit să i se acorde lui Lewandowski, în urma anului pe care l-a avut. Chiar și Messi a recunoscut că Lewa ar fi meritat trofeul, spunând la festivitatea de premiere: „Vreau să îi spun lui Robert că este o onoare pentru mine să concurez cu el. Meriți un Balon de Aur, anul trecut (n.r. - în 2020) toată lumea a căzut de acord că meritai să câștigi. Consider că France Football ar trebui să-ți dea Balonul de Aur, să ai unul, așa cum meriți”.

Între timp, Pascal Ferre a plecat de la France Football. El este acum angajat chiar la PSG, în funcția de ofițer de presă. Iar Jean-Martian Ribes, director de comunicare la PSG între 2017 și 2022 și protagonist în această anchetă, a fost plasat în arest și inculpat pe 1 decembrie 2023 pentru 7 capete de acuzare, inclusiv „corupție” și „trafic de influență”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite