Ianis Hagi, pe tobogan. Cât a ajuns să valoreze decarul lui Alaves, cotat în 2022 la 7 milioane de euro

0
Publicat:

Evoluțiile palide ale lui Ianis Hagi în tricoul lui Alaves, unde este împrumutat de Glasgow Rangers, și-au pus amprenta și asupra cotei sale de piață. După 22 de partide în care a fost mai mereu rezervă, internaționalului român i-a mai fost tăiat un milion de euro din valoarea de piață.

Ianis Hagi, pe o pantă descendentă. Foto Facebook
Ianis Hagi, pe o pantă descendentă. Foto Facebook

Ianis Hagi se află pe tobogan, el nereușind să revină la forma din 2021, dinaintea accidentării care l-a ținut un an în afara gazonului. Specialiștii de la transfermarkt.com îi scad valoarea periodic, față de cele mai înalt punct al carierei, când era cotat la 7 milioane de euro.

În momentul sosirii la Alaves, în vara anului trecut, Ianis Hagi ajunsese la 3,5 milioane de euro, dar faptul că nu și-a câștigat locul în echipa spaniolă a făcut ca ”tricolorul” să mai piardă un milion de euro, fiind cotat în acest moment la 2,5 milioane de euro, adică o scădere de aproape 30% din valoare.

La mare distanță de Radu Drăgușin

Ianis Hagi a fost pe locul 7 în clasamentul celor mai scumpi jucători români. Juniorul este acum pe poziția a 19-a, la mare distanță de Radu Drăgușin, care conduce cu o cotă de piață de 25 de milioane de euro, în timp ce Darius Olaru (6,5 milioane de euro) și Florinel Coman (6 milioane de euro) completează podiumul.

O evoluție asemănătoare cu a lui Hagi a avut Dennis Man, care în 2021 ajunsese să valoreze 11 milioane de euro. După prestații șterse la Parma, aripa naționalei era cotată în vara anului trecut la 3,2 milioane de euro, dar românul a reînceput urcușul, astfel că astăzi e văzut valorând peste 5 milioane de euro. Și, cu o mulțime de granzi ai Europei - Napoli, Dortmund, AS Roma sau AC Milan - pe urmele sale, suma unui eventual transfer va fi mult mai mare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite