Ianis Hagi nu mai e dorit nici de Alaves, nici de Rangers. Cine îi întinde o mână de ajutor românului

0
Publicat:

Criza prin care trece Ianis Hagi la Alaves se prelungește. Dacă anul trecut antrenorul Luis Garcia îl mai încerca pe român, în ultima vreme, internaționalul „tricolor“ a pierdut bătălia pentru un loc în echipa bască. În 2024, mijlocașul român nu a fost folosit deloc în 6 partide ale formației sale.

Ianis Hagi ar putea începe o nouă aventură în vară. Foto Facebook
Ianis Hagi ar putea începe o nouă aventură în vară. Foto Facebook

Ianis Hagi a fost împrumutat de Alaves de la Rangers până în vară, pentru a-și relansa cariera, dar mai rău și-a îngropat-o. „Românul a fost cu mult sub așteptări de fiecare dată când a primit șansa“, a fost concluzia presei spaniole, în timp ce scoțienii au anunțat că nici echipa de care aparține nu îl mai vrea înapoi.

Spania, o povară pentru fotbalist

„Diferența de influență pentru naționala României și cea pentru Alaves nu putea fi mai evidentă. În urmă cu doar câteva luni, el a fost cel care a trimis România la Euro 2024, cu o finalizare frumoasă împotriva Israelului. De altfel, în ultimele patru apariții pentru «tricolori», Hagi are patru contribuții decisive. Sunt mult mai multe decât are în LaLiga – doar un assist în ultimele 16 apariții.

Din ultimele 630 de minute disponibile, a jucat mai puțin de 20. Un jucător care a venit cu așteptări mari pare condamnat să se despartă de Alaves prin ușa din spate. Se dovedește că perioada din Spania nu îl va transforma, ci mai degrabă e o povară pentru un om care a coborât în ierarhia de la Rangers după o accidentare serioasă la genunchi“, au scris cei de la Rangers News.

6 meciuri în care nu a prins niciun minut

Ianis Hagi a devenit un obișnuit al băncii de rezerve, antrenorul Luis Garcia alegând să nu-l folosească niciun minut în 6 partide din 2024. În acest an, a jucat doar cu Betis și Bilbao în Cupă, dar și cu Barcelona și Villarreal în La Liga, în total, 172 de minute.

Cum nici Alaves, nici Rangers nu îl mai vor din vară, Ianis Hagi va trebui să o ia de capăt la altă formație. Un oarecare interes există din partea celor de la Boavista, care și-au manifestat dorința de a-l înregimenta, însă cu o condiție: ca salariul său de un milion de euro să fie plătit în mare parte de gruparea din Glasgow. Scoțienii nu sunt însă de acord, astfel că șansa unei mutări în capitala Portugaliei sunt minime pentru fotbalistul român.

Cifrele lui Ianis Hagi la Alaves

22 de meciuri, două goluri contra unei echipe din eșaloanele inferioare, în Cupă, și o pasă decisivă a reușit românul în tricoul lui Alaves în acest sezon. Salariul său depășește un milion de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite