De ce a ajuns Ianis Hagi un jucător „de umplutură“ la Alaves: răspunsul bulversant al lui Stoichiță

0
Publicat:

Faptul că jucătorii noștri de echipa națională sunt rezerve la niște formații din partea a doua a clasamentului ar trebui să ne dea un pic de gândit. Din păcate, ca de obicei, unii aleg soluția vorbelor goale.

Ianis Hagi riscă să-și piardă locul în lotul care va fi convocat pentru Euro 2024
Ianis Hagi riscă să-și piardă locul în lotul care va fi convocat pentru Euro 2024

Întrebat despre situația lui Ianis Hagi la Alaves, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice FRF, a căutat să dea niște declarații care să fie pe placul tatălui jucătorului. „Sunt şi eu un pic îngrijorat, îmi doresc ca Ianis să joace acolo pentru e plin de talent, că îl ştiu, nu face rabat de la pregătire, e un jucător care iubeşte fotbalul şi vrea să joace. Și face totul pentru lucrul ăsta. Orice se poate întâmpla acolo (n.r. – la Alaves), să devină titular dintr-o dată, pentru că nu se poate să nu-l bagi în seamă, aşa, la nesfârşit. Mă uit şi eu la meciurile lui Alaves şi mi se pare că e nedrept că nu joacă“, a spus Stoichiță pentru Orange Sport.

Declarațiile sale vin după ce, în mod repetat, presa spaniolă a subliniat că Ianis Hagi are prestații slabe, când e folosit de antrenorul Luis Garcia (51 de ani).

În continuarea dialogului cu Orange Sport, Stoichiță s-a referit și la situația lui Horațiu Moldovan, rezervă la Atletico Madrid. „Chiar dacă există riscul ăsta de a nu juca, pentru imaginea fotbalului românesc e extraodinar acest transfer. La portari, avem exemple destule când jucătorii n-au jucat la echipe de club şi au fost cei mai buni în poarta României. Hai să-l dau exemplu pe Tătăruşanu“, a spus „Lippi“.

19

meciuri, 2 goluri și o pasă de gol a adunat Ianis Hagi până acum la Alaves în 766 de minute de joc. Cele două goluri au fost înscrise într-un meci din primul tur al Cupei Spaniei, cu o echipă din liga regională, Deportivo Murcia, într-o victorie cu 10-0 pentru Alaves.

Internaționalii români marginalizați la cluburile lor

Nume Unde joacă Minute adunate în 2024

Horațiu Moldovan Atletico Madrid 90

Ionuț Radu Bournemouth 0

Radu Drăgușin Tottenham 98

Andrei Rațiu Rayo Vallecano 274

Răzvan Marin Empoli 91

Ianis Hagi Alaves 168

George Pușcaș Bari 129

Program Euro 2024 jpg
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite