Ianis Hagi, inteligent și matur: Marele său câștig după transferul la Alaves

0
Publicat:

Ianis Hagi a ajuns, în sfârșit, în Spania! Nu la Barcelona sau Real Madrid, cum s-a vehiculat la un moment dat, înainte ca românul să semneze cu Rangers, ci la Deportivo Alaves.

Ianis Hagi și-a salvat locul în echipa națională prin transferul la Alaves
Ianis Hagi și-a salvat locul în echipa națională prin transferul la Alaves

Vorbim despre o nou-promovată în La Liga, cu o înfrângere și o victorie în primele două runde din noua ediție de campionat. Și care reprezintă „colacul de salvare“ pentru Ianis Hagi într-un moment în care acesta devenise marginalizat la Rangers, trimis chiar în tribune la ultimele partide. Această situație, dacă ar fi persistat, l-ar fi scos, în mod cert, pe Ianis din circuitul echipei naționale. Deja apăruseră voci care spuneau, pe bună dreptate, că un fotbalist care nu joacă la Rangers nu poate să aibă loc în prima reprezentativă.

Așadar, transferul în Spania a venit la fix pentru Ianis Hagi. Pentru că mijlocașul și-a îmbunătățit deja șansele pentru a fi în lotul cu care Edward Iordănescu va aborda „dubla“ cu Israel (9 septembrie) și Kosovo (12 septembrie) în preliminariile Euro 2024.

Seniorul e fericit și el

Spre deosebire de alte dăți, Gheorghe Hagi (58 de ani) n-a comentat aproape deloc situația fiului său, de când acesta a ajuns marginalizat la Rangers. Și nici nu s-a implicat vizibil în transferul său la Alaves. Singura intervenție a managerului de la Farul vizavi de acest subiect a fost, duminică seară, după partida câștigată cu Universitatea Craiova.

E decizia luată de Ianis, știam de mutare. El și-a dorit să ajungă în Spania. E un campionat foarte bun, care îl va ajuta să progreseze, îl va ajuta să fie mai bun. E un copil care vrea să învețe, să progreseze, e profesionist. Din punctul meu de vedere, e un număr 10 foarte bun. Spania e un campionat frumos, acolo e o tehnică de joc foarte bună. Eu zic că într-un an va fi de două ori mai bun“, a spus fostul mare internațional la Prima Sport.

*Marca (cotidian spaniol): Ianis Hagi, un mare talent. E versatil, are șut bun și reprezintă un pericol la fazele fixe. La Alaves, el poate acoperi postul de extremă dreapta sau de al doilea vârf.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite