Ianis Hagi, culisele decăderii sale la Rangers: De ce a devenit un jucător „de umplutură“

0
Publicat:

La 24 de ani, Ianis Hagi traversează cel mai greu moment din cariera sa! De-a lungul anilor, el a mai avut perioade în care a fost marginalizat, ba la Fiorentina, ba la Genk, însă nu din motive medicale.

Ianis Hagi, pe picior de plecare de la Rangers. FOTO: Arhiva Adevărul
Ianis Hagi, pe picior de plecare de la Rangers. FOTO: Arhiva Adevărul

Acum, la Rangers, e clar că mijlocașul român plătește, în continuare, din cauza accidentării teribile suferite în ianuarie 2022. Atunci, în timpul partidei din cupă, cu Stirling Albion, Ianis a fost scos de pe teren după numai 15 minute. Ulterior, a venit și diagnosticul medicilor: ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept. Între acest moment, pe data de 21 ianuarie 2022, și cel al revenirii pe teren, pe 27 ianuarie 2023, fiul lui Hagi a trăit un calvar. Adică, o operație foarte grea, plus o perioadă infernală de refacere. Vorbim despre o accidentare care, în unele cazuri, poate încheia și o carieră!

Ianis Hagi a revenit însă, având și avantajul tinereții. Doar că, în astfel de cazuri, e nevoie de răbdare pentru ca jucătorul să atingă, treptat, forma de dinaintea accidentării. Cu precizarea că nu există garanția că acest lucru se va și întâmpla de fiecare dată! Problema lui Ianis e că, fiind la un club cu pretenții precum Glasgow Rangers, această răbdare a cam lipsit în cazul său. În stagiunea precedentă, după ce s-a refăcut, el a primit doar 338 de minute pe teren în 11 partide. Bilanțul său? Unul sărac: 1 gol.

Michael Beale, antrenor Rangers
Michael Beale, antrenor Rangers

Cu presiunea pe el după un campionat 2022-2023 dezamăgitor, în care Rangers a terminat pe 2, la 13 puncte de Celtic, antrenorul Michael Beale (42 de ani) i-a dat și mai puține minute lui Ianis, în acest debut de sezon 2023-2024. Considerând că mijlocașul său e departe de forma optimă, Beale l-a folosit pe Ianis în doar 35 de minute în primele cinci partide oficiale. După care a luat decizia cea mai dură: l-a lăsat în afara lotului pentru turul play-off-ului Ligii Campionilor, cu PSV Eindhoven, meci disputat pe „Ibrox Park“, marți seară.

Cum Ianis a fost trimis în tribune pentru confruntarea cu PSV, jurnaliștii scoțieni l-au chestionat pe Beale despre situația românului. Iar răspunsul tehnicianului a cam lămurit lucrurile: Hagi ar face bine să meargă la o altă echipă pe ultima sută de metri, înainte de încheierea perioadei de transferuri pe data de 1 septembrie.

Nu există o problemă cu Ianis. El, așa cum a și spus, e foarte fericit atunci când joacă, în condițiile în care a pierdut un an întreg. El vrea să joace în echipa de start săptămână de săptămână, așa că ar trebui să vedem ce se întâmplă între acum și finalul perioadei de transferuri“, a spus Beale, arătându-i, practic, ușa românului, în mod subtil.

În continuare, antrenorul lui Rangers a lăsat de înțeles că fiul lui Hagi nu și-a revenit, în totalitate, după accidentarea din 2022. „Mi s-a părut că a jucat bine acum, în weekend. Când l-am readus la prima echipă, după accidentare, în mod clar, nu era pregătit să joace. În această vară, a muncit din greu pentru a fi pus la punct fizic. Dar n-aș spune că e în forma sa optimă în acest moment. Am avut mereu discuții cinstite cu el. Dorința lui e să fie mereu în primul 11, iar la Rangers nimeni n-are un astfel de statut. În acest moment, Ianis se luptă pentru un loc în echipă cu Todd Cantwell și Sam Lammers. În curând, se va întoarce și Tom Lawrence“, a continuat Beale, indicând că românul nu e prima sa opțiune pentru rolul de play-maker.

Am avut discuții cu Ianis și cu agentul său despre opțiunile existente. În culise, s-au petrecut foarte multe lucruri“, a încheiat Michael Beale. Așadar, cum zilele lui Ianis la Rangers sunt numărate, el fiind pe picior de plecare, antrenorul a considerat că trimiterea sa în tribune pentru meciul cu PSV Eindhoven e o decizie firească.

371

de zile a lipsit Ianis Hagi de pe teren după operația de la genunchi, în ianuarie 2022, pierzând un total de 69 de meciuri la care ar fi putut juca, dacă era sănătos.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite