HCM Constanţa a pierdut semifinala cu Montpellier şi se va duela cu Fuchse Berlin pentru locul 3 în Cupa EHF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constănţenii au jucat pentru prima dată în Final Four-ul unei competiţii europene
Constănţenii au jucat pentru prima dată în Final Four-ul unei competiţii europene

HCM Constanţa a pierdut, scor 32-36, semifinala jucată cu Montepellier în Final Four-ul Cupei EHF şi, drept urmare, va juca duminică după amiază cu Fuchse Berlin pentru locul 3 al competiţiei.

Deşi în România nu are adversar, defilând de ani buni în campionat, în cupele europene HCM Constanţa a dat de greu. Totuşi, în acest sezon european "marinarii" au avut un parcurs excelent, reuşind să se califice până în Final Four-ul Cupei EHF, a doua competiţie ca valoare din Europa, după Liga Campionilor.

HCM Constanţa a atins o bornă istorică în Cupa EHF. „Marinarii” evoluează cu trofeul pe masă la Berlin, în Final Four

În semifinala disputată la Berlin, HCM-ul a pierdut în faţa unei foste campioane a Franţei, Montpellier. Cu patru campioni mondiali în echipă, francezii au dominat jocul de la un capăt la celălalt şi au dovedit că sunt o nucă prea tare pentru Constanţa. Chiar dacă în primele 40 de minute au dat impresia că pot ţine pasul cu Montpellier, în ultimele 20 de minute francezii s-au distanţat şi nu au mai putut fi ajunşi până la final. S-a terminat 36-32 pentru Montpellier, care va juca finala mare, duminică, cu Pick Szeged. 

În schimb, campioana en-titre a României va lupta pentru locul 3 cu echipa care găzduieşte Final Four-ul, Fuchse Berlin şi care a pierdut în cealaltă semifinală contra maghiarilor de la Szeged.

Cei mai buni marcatori ai HCM-ului în semifinale au fost Şimicu (7), Toma (4) şi Csepreghi (10), dar s-a remarcat şi portarul Popescu, acesta având câteva intervenţii reuşite, care au limitat proporţiile scorului.

Finala mare este programată duminică la ora 16.35, în vreme ce finala mică se va disputa la ora 14.00, urmând a fi transmisă în direct de Digi Sport 3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite