HCM Constanţa a învins echipa suedeză Lugi cu 31-21, în sferturile Cupei EHF, şi s-a apropiat de turneul final de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În faţa unor tribune pline, echipa de handbal HCM Constanţa a trecut cu 31-21 de Lugi HF şi a făcut un pas şi jumătate spre turneul final de la Berlin.

HCM Constanţa a început partida fără mari realizări, echipa noastră fiind condusă cu 8-6 de formaţia suedeză Lugi. Apoi, campioana României s-a trezit la viaţă, marcând 8 goluri consecutive: 14-8. Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 15-10, cu Şimicu, Sadoveac şi Laurenţiu Toma printre cei mai buni oameni de pe teren.

Tot în prima repriză, suedezii şi-au pierdut coordonatorul, Hallberg ajungând la spital după ce şi-a spart arcada şi a suferit o comoţie. 

Alex Şimicu a fost la înălţime în partea a doua, dovedind că e cel mai bun jucător la linia de 9 metri pentru HCM. El a început partea secundă cu 3 goluri, Sadoveac şi Cspereghi au ajutat şi ei atacul, iar scorul a ajuns la 22-12 în minutul 43! HCM s-a distanţat şi la 11 goluri, oaspeţii au mai revenit pe tabelă, pentru ca minutul 60 să găsească echipele la scorul de 31-21.

Partida retur se va dispută peste o săptămână, în Suedia. 

În celelalte două partide se vor duela  Sporting CP (Portugalia) - Pick Szeged (Ungaria) şi HBC Nantes (Franţa) - Montpellier (Franţa), iar tabloul va fi întregit de Füchse Berlin, care a obţinut calificarea directă în grupe, în calitate de gazdă.

Cele 3 echipe calificate, plus Fuchse, se vor duela în turneul Final Four, în weekendul 17-19 mai, miza fiind câştigarea Cupa EHF, al doilea trofeu european ca importanţă. Nicio echipă din România nu s-a mai calificat până acum la un turneu Final Four.  

Succesul lui HCM mai spală din ruşinea cu care s-a acoperit echipa naţională a României, care a pierdut orice şansă de a ajunge la Mondial după ce a fost învinsă de Finlanda. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite