Halep – Wozniacki, conflict văzut prin ochii lui Clijsters: cui i-a dat dreptate fosta mare jucătoare

0
Publicat:

Simona Halep (32 de ani) și Caroline Wozniacki (33 de ani) s-au „ciocnit“ din nou, la șase ani după finala memorabilă pe care au oferit-o la Australian Open 2018, câștigată de sportiva din Danemarca (7-6, 3-6, 6-4). Dacă la Melbourne, această confruntare a stârnit admirația iubitorilor tenisului, de această dată, atacul lansat de Caroline a transformat-o într-un „sac de box“ în mediul virtual, după cum Adevărul a explicat aici.

Simona Halep
Simona Halep

Acum, acest război al declarațiilor, în care Simona, totuși, și-a păstrat cumpătul, oferind un răspuns elegant, a fost comentat și de belgianca Kim Clijsters (40 de ani). Fosta ocupantă a locului 1 mondial a fost mereu o susținătoare a Simonei Halep și, inclusiv de această dată, s-a poziționat de partea acesteia, în cadrul podcastului lui Andy Roddick. Potrivit Spotmedia, Clijsters a explicat, cu argumente solide, de ce Wozniacki n-are dreptate, atunci când spune că Simona, ca sportivă suspendată pentru dopaj, trebuie trimisă în calificări la turneele mari, în loc să primească wild-card-uri, cum s-a întâmplat la Miami Open.

Kim Clijsters
Kim Clijsters

Ce a spus Kim Clijsters?

*Dacă cineva e testat pozitiv pentru că a luat ceva ca să devină o sportivă mai bună, atunci sunt sută la sută de acord cu Caroline. Dar situația lui Halep e complet diferită. Ea a fost testată pozitiv fără să știe că are acea substanță. Să ne aducem aminte ce a spus despre Șarapova în trecut. Asta arată viziunea ei asupra dopajului. În mintea lui Halep, ea nu a trișat și eu cred asta.

Șeful antidoping-ului american: „Contaminarea nu înseamnă dopaj“

Declarațiile date de acum de legendara Kim Clijsters, cu patru Grand Slam-uri în palmares, sunt, practic, de aceeași categorie cu cele oferite de Travis Tygart, șeful antidoping-ului american (USADA). După cum Adevărul a arătat aici, Tygart, care s-a aflat în spatele demascării lui Lance Armstrong cu ani în urma a spus, răspicat, de ce nu se poate pune semnul egalului între contaminare și dopaj.

Coperta jpg
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite