Dumnezeu dă și cu parul. Ce a pățit Wozniacki după declarațiile anti-Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caroline Wozniacki a provocat rumoare în tenis după a ce a ieșit în față cu declarații negative referitoare la invitația primită de Simona Halep de la participa în turneul din Miami. A fost singura jucătoare care a condamnat wild-cardul acordat sportivei noastre de organizatorii competiției din Florida, după încheierea cazului de dopaj.

Caroline Wozniacki, eliminată de la Miami Open după ce a avut meciul în mână. Foto EPA EFE
Caroline Wozniacki, eliminată de la Miami Open după ce a avut meciul în mână. Foto EPA EFE

La câteva zile, jucătoarea de 33 de ani, aflată pe locul 129 WTA a fost eliminată dramatic în turul 2 de la Miami Open, după ce a condus cu 7-5, 5-2 în confruntarea cu Anhelina Kalinina (27 de ani, 36 WTA).  Daneza a suferit cel mai mare eșec după revenirea în circuit: a pierdut duelul cu ucraineanca, după ce a condus cu set și 5-2 și a ratat două mingi de meci.

Adversara s-a impus, în cele din urmă, cu 5-7, 7-5, 6-4, la capătul unui meci-maraton, care a durat 3 ore și 17 minute, administrându-i lui Wozniacki cea mai dureroasă înfrângere de la revenirea în circuit, după retragerea din 2020. Fostul lider mondial s-a întors pe terenul de tenis în vara lui 2023, după 1.292 de zile de pauză luată în urma venirii pe lume a celor doi copii, Olivia și James.

Wild-cardul Simonei, mărul discorrdiei

Simona Halep a primit un wild card din partea organizatorilor pentru a participa la Miami Open și a primit o lovitură sub centură de la Caroline Wozniacki, una dintre jucătoarele cu care s-a antrenat în perioada în care a fost suspendată. Daneza a spus că sportivii suspendați pentru dopaj nu ar trebui să primească wild card-uri.

"În primul rând, întotdeauna mi-a plăcut Simona. Am avut întotdeauna o relaţie bună. Am fost foarte deschisă în trecut în legătură cu ceea ce simt despre dopaj şi toate acestea. Cred că părerea mea despre dopaj este aceeaşi. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toată lumea. Este opinia mea. Din nou, nu mă refer direct la Simona, dar dacă cineva trişează intenţionat, dacă cineva a fost testat pozitiv pentru dopaj... Înţeleg de ce un turneu vrea să aibă o mare vedetă, dar cred... nu este o critică la adresa nimănui... dar este convingerea mea personală, nu cred că oamenii ar trebui să primească wild card-uri după aceea”, a declarat Caroline Wozniacki.

Halep: Nu sunt o trișoare

Daneza a completat: "Dacă vrei să te întorci şi a fost o greşeală, înţeleg, ar trebui să munceşti pentru a urca de jos în sus. Aceasta este părerea mea personală despre aceste lucruri. Este evident că situaţia Simonei a trenat mult timp. I s-a redus suspendarea. Nu a fost o exonerare, ci o reducere a pedepsei”.

La rândul ei, Halep a răspuns, prin intermediul DigiSport: "Sunt și oameni negativi, asta este cu siguranță posibil. M-am antrenat cu ea la Monaco și nu a exprimat ceva negativ față de mine, dar acum a făcut-o. Cred că ar trebui să citească decizia TAS, pentru că nu am fost o trișoare niciodată și nu s-a pus problema că m-am dopat vreodată. Este doar o contaminare de supliment. Ar trebui să citească mai bine raportul, că nu sunt o trișoare și nu m-am dopat niciodată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite