Halep - Ruse, astăzi, în Dubai: Ce sumă ia învingătoarea şi cu cine poate juca, în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep - Gabriela Ruse
Simona Halep - Gabriela Ruse

După ora 18.30 (Digi Sport 2), Dubai Tennis Championships 2022 ne va oferi o partidă cu adevărat surprinzătoare. Ceea ce o face cu atât mai frumoasă.

Acum o săptămână, puţini ar fi crezut că Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) şi Gabriela Ruse (24 de ani, 59 WTA) se pot intersecta, în turul II, în Emirate.

Iar asta pentru că Ruse nu era nici măcar pe tabloul principal! A ajuns acolo abia după ce a trecut de trei meciuri în calificări. Toate fără set pierdut! Iar, ieri, Gabriela a dat adevărata lovitură, trecând de a 5-a jucătoare a lumii, Paula Badosa (Spania, 24 de ani), după un duel electrizant despre care „Adevărul“ a scris aici.

Aşadar, astăzi, Halep şi Ruse se vor afla faţă în faţă pentru a 3-a oară. Precedentele două partide au fost câştigate, lejer, de „Simo“:

*2022 (Melbourne): 6-2, 6-1 Halep

*2021 (Transylvania Open): 6-1, 6-2 Halep

Cu ochii pe clasamentul mondial

Confruntarea de astăzi are, în primul rând, o miză sportivă. Învingătoarea va avansa, în sferturi, unde va juca fie cu Pegula (14 WTA), fie cu Jabeur (10 WTA).

Apoi, victoria va conta pentru fiecare sportivă şi din perspectiva clasamentului:

*Dacă va câştiga Halep, va acumula 1.747 de puncte, în clasamentul virtual, actualizat în timp real, şi va urca de pe 28 pe 27.

*Dacă va învinge Ruse, care deja a înregistrat o urcare de trei poziţii, ea ajunge la un total de 1.101 puncte. Cu care va ajunge de pe 56, unde se află acum, pe locul 52 WTA. Oricum, Gabriela, şi cu clasarea actuală, a atins cea mai bună poziţie pe care a avut-o vreodată în ierarhia mondială.

CITEŞTE ŞI:

Halep - Ruse în Dubai: Simona e coşmarul româncelor! Cine a învins-o ultima dată

Halep, dorinţă ratată: De ce ar fi preferat să joace cu Badosa, la Dubai, şi nu cu Ruse

17.500 de dolari va primi jucătoarea care va avansa în sferturile turneului de la Dubai. Învinsa va rămâne cu un cec, în valoare de 9.000 de dolari.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite