Debut în forţă! Simona Halep, în optimi la Dubai după 6-2, 6-4 cu Alison Riske

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Dubai, după ce a întrecut-o în primul tur, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Alison Riske, locul 53 WTA.

Simona Halep a arătat o formă bună la primul meci post-Australia, în care a întâlnit o adversară care nu i-a pus totuşi mari probleme, arată news.ro. Fostul lider WTA a impresionat pe arena centrală din complexul de la Dubai printr-un serviciu neaşteptat de bun, variat şi precis, şi printr-o agresivitate extrem de ridicată.

Cu excepţia primului ghem al meciului, pierdut la 0 pe serviciul rivalei, Halep şi-a devorat adversara în primul set, prin ofensivă şi prin jocul stânga-dreapta, care au pulverizat defensiva greoaie şi stângace a americancei.

Setul I a fost un monolog de 27 de minute al Simonei Halep, care a reuşit break-uri la 1-1 şi la 3-1. Ultimul ghem a fost ceva mai echilibrat, dar românca nu a avut nevoie să salveze vreo minge de break, astfel că s-a impus cu 6-2.

Setul al doilea a început tot în controlul jucătoarei din Constanţa, care a obţinut break-ul în primul ghem. Riske şi-a ridicat însă nivelul, a avut momente bune, dar nu a putut faţă foarte mult timp forţei lui Halep. Cu 6-4 după o oră şi 12 minute de joc, Halep a trecut în faza următoare la turneul pe care l-a câştigat de două ori în carieră.

Halep va juca în optimi cu învingătoarea partidei dintre Elena Ruse, locul 59 WTA, venită din calificări, şi spaniola Paula Badosa, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, care va avea loc marţi.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 9.000 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite