Halep, nedreptățită comparativ cu Șarapova? Răspunsul la o întrebare delicată

0
Publicat:

De când s-a aflat că Simona a fost suspendată pentru 4 ani, mulți au acuzat că ea a primit pedeapsa maximă, potrivit regulamentului aflat în vigoare, pe motiv că provine din România, o țară fără mare influență în sportul internațional. În susținerea acestei idei s-a tot făcut referire la cazul Șarapova. Rusoaica, un brand pentru circuitul WTA, a primit o suspendare de 2 ani, redusă, ulterior, la 15 luni pentru consum de Meldonium.

Simona Halep
Simona Halep

Din păcate, se poate face o paralelă între cazul Halep și Șarapova doar din perspectiva vitezei cu care s-au mișcat lucrurile. La Simona, primul verdict a venit după un an. La Maria, tot procesul, cu audieri, primul verdict și decizia finală dată de TAS, a durat doar 7 luni!

În rest însă, cazurile Halep și Șarapova diferă complet. A explicat tennisuptodate.com:Șarapova și avocații ei au avut o apărare solidă, demonstrând că ea a folosit o substanță care mult timp nu s-a aflat pe lista celor interzise. Iar când WADA (n.r. – Agenția Mondială Antidoping) și-a actualizat lista, Șarapova n-a aflat că Meldonium a devenit o substanță interzisă. Demonstrând acest lucru cu probe solide, Maria a scăpat relativ ieftin. În cazul Simonei însă, Roxadustat s-a aflat mereu pe lista substanțelor interzise. Și apărarea româncei, cu varianta contaminării unui supliment, a fost respinsă de judecători. Mai mult, au existat și iregularități cu pașaportul biologic al jucătoarei din România“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite