Halep, ruinată de omul lui Mouratoglou: S-a aflat cine i-a dat suplimentul contaminat cu Roxadustat | DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul a scris, astăzi, despre greșeala care i-a ruinat cariera Simonei Halep. În cadrul unui material de analiză, au fost puse cap la cap dovezile care demonstrează că, odată cu înlăturarea lui Teo Cercel din echipă, „Simo“ s-a lăsat pe mâna lui Mouratoglou. Iar acesta, împreună cu oamenii săi, au luat toate deciziile privind cariera lui Halep. Aici, vorbim inclusiv despre suplimentele nutritive folosite de fosta ocupantă a locului 1 mondial!

Simona Halep
Simona Halep

Acum, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat motivarea deciziei după suspendarea lui Halep de către Sport Resolutions pentru 4 ani. Documentul are 126 de pagini. Potrivit gsp.ro, din el reiese faptul că Simona a folosit un supliment contaminat cu Roxadustat la indicația lui Candice Gohier de la Academia Mouratoglou. Fizioterapeută de meserie, aceasta l-a înlocuit pe Teo Cercel în stafful Simonei, înainte de startul turneelor de hard în SUA, în august 2022.

Patrick Mouratoglou
Patrick Mouratoglou

La scurt timp după această schimbare în stafful lui Halep, ea a picat testul antidoping, efectuat la New York. Aici, Simona a jucat în turul I de la US Open, fiind eliminată în turul I de către Daria Snigur. Acest meci, disputat pe 29 august 2022, e și ultimul pentru „Simo“ în circuitul feminin.

Ce scrie în motivarea publicată de ITIA?

*Halep susține că prezența Roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat, în mod rezonabil, de ea sau oricine din echipa ei.

*Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

*Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (n.r. - care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei trei produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

*De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele trei produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

*Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele trei suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite