Halep, batjocorită de Sport Resolutions: Anunț pe site-ul tribunalului care trebuie să o judece pe Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep (31 de ani) se lungește de peste 11 luni, dar, finalmente, se va încheia cu unul din următoarele două scenarii. Fie că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului va demonstra că românca a folosit substanțe interzise pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive, fie că probele furnizate de „Simo“ vor dovedi că ea a fost victima neglijenței și un supliment contaminat e motivul pentru care urme de Roxadustat au fost găsite în organismul ei.

Halep, în pragul disperării
Halep, în pragul disperării

Dincolo de verdictul care va veni însă, acest caz a arătat deja și altceva. Și anume defectele unui sistem care funcționează cu motoarele „gripate“, cu viteza melcului! Pentru că, indiferent de complexitatea dosarului, e absurd ca, la un an după ce Halep a picat un test antidoping, în august 2022, să n-avem măcar o primă decizie. Și revoltător e că, în alte cazuri de dopaj care au implicat vedete precum Maria Șarapova, totul a mers pe repede înainte, după cum Adevărul a arătat aici.

În cazul lui Halep însă așteptarea se prelungește și nu există nici măcar un cuvânt despre dosarul româncei pe site-ul Sport Resolutions, deși audierile au avut loc aici, la Londra, pe 28 și 29 iunie. Adică, acum 48 de zile! E șocant că, în aproape două luni de când studiază probele furnizate de părțile implicate, cei de la Sport Resolutions n-au fost în stare să vină cu o decizie.

În schimb, la rubrica de „știri“, cei de la Sport Resolutions publică... anunțuri de angajare! Semn că lentoarea cu care se mișcă poate fi cauzată și de lipsa personalului. Tribunalul independent de la Londra caută acum un „Case manager“ căruia îi oferă un salariu anual de 31.000 de lire sterline. Candidatul trebuie să se ocupe exact de dosare precum cel care o implică pe Simona Halep.

Dacă n-au fost în stare să furnizeze o fereastră de așteptare pentru o decizie în cazul Halep, în schimb, cei de la Sport Resolutions sunt foarte grăbiți când vorbim despre angajări. Pentru că au publicat anunțul postului vacant pe 11 august și au fixat un dead-line pentru trimiterea CV-urilor până pe 25 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite