De unde a luat Halep roxadustat și la ce ajută: Substanța interzisă, descrisă de o farmacistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a avut dreptate, atunci când a scris că pentru ea începe meciul cel mai greu al carierei sale de până acum! Pentru că, în următoarea perioadă, constănțeanca de 31 de ani trebuie să dovedească faptul că n-a luat roxadustat, substanță interzisă găsită în organismul ei, cu bună știință și pentru a se dopa.

Simona Halep, aflată într-un moment extrem de dificil. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep, aflată într-un moment extrem de dificil. FOTO: Arhiva Adevărul

Deja sunt speculații că oamenii din stafful Simonei i-ar fi dat un medicament / supliment care ar fi conținut roxadustat. Fără ca sportiva să știe acest lucru. Deși acest scenariu nu o absolvă pe „Simo“ de orice vină, ea fiind direct responsabilă pentru corpul ei, el poate reduce din suspendarea pe care Halep o va primi, în mod cert.

Această teorie conform căreia Halep ar fi folosit roxadustat la recomandarea unui om din stafful ei prinde contur, când aflăm că această substanță nici nu se găsește în România. În ultima perioadă, Halep s-a pregătit mai mult în Franța, la Academia Mouratoglou. Vorbim despre antrenorul care a și reformat stafful Simonei, începând din aprilie, de când a început colaborarea cu ea.

În dialog cu news.ro, farmacista Beatrice Speteanu a oferit mai multe detalii despre roxadustat și modul în care această substanță e folosită.

Roxadustat e o substanţă sintetică, în mod normal nu se regăseşte în natură, în produse comerciale care sunt comestibile. Deci trebuie să fie doar prin administrarea medicamentului. E un medicament care, în mod normal, în Europa e autorizat. Dar în România nu se găseşte. Stimulează producţia de eritropoietină. În mod normal, persoanele care au probleme cu rinichii nu sintetizează suficient eritropoietina. La noi, în ţară, există eritropoietină şi sunt foarte mulţi sportivi care folosesc fiole ca să crească anduranţa la efort“, a explicat Speteanu pentru news.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite