Halep a luat avionul spre Lausanne: Simona, însoțită de o „brigadă“ importantă la „meciul carierei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a avut, de-a lungul carierei sale, multe partide pe muchie de cuțit pe care le-a câștigat în trei seturi. Acum, ea e nevoită să „joace“ ceea ce a fost descris drept „meciul carierei“ timp de trei zile. Pentru că, între 7 și 9 februarie, la Lausanne, se vor desfășura audierile cazului de dopaj care i-a adus româncei o suspendare de 4 ani.

Simona Halep a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open. FOTO: Arhiva Adevărul

La Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), se va judeca apelul Simonei. Și aici se va da verdictul final în acest caz ultramediatizat. Potrivit Euronews România, care a trimis o echipă de reporteri la Lausanne, formată din Eduard Popescu și Răzvan Nicolescu, „Simo“ a luat, astăzi, avionul spre Elveția. Și, pe lângă cei doi reporteri Euronews România, a fost însoțită de fratele ei, Nicolae, și de avocatul Bogdan Stoica.

Soarta lui Halep va fi decisă de trei oameni

Adevărul a dezvăluit că, la TAS, apărarea Simonei va fi condusă de avocatul american, Howard L. Jacobs. Vorbim despre un nume mare în acest domeniu care a reușit să-i micșoreze pedeapsa Mariei Șarapova, în precedentul caz răsunător de dopaj din tenisul mondial. Informația Adevărul e confirmată și de Euronews România.

Sursa citată a completat acest detaliu, dezvăluind că acest caz Halep va fi analizat cu trei oameni în rolurile principale. Vorbim despre avocatul Jeffrey G. Benz, care o va reprezenta pe Simona, un avocat numit de acuzare, adică de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), plus un judecător TAS, care va fi și președintele acestui panel de trei.

Verdictul poate veni după luni întregi de așteptare

În acest moment, suspendarea Simonei Halep, dictată de tribunalul londonez, Sport Resolutions, e valabilă până pe 6 octombrie 2026. La TAS, constănțeanca de 32 de ani speră să obțină reducerea sau anularea acestei pedepse. În caz contrar, Halep a și admis că va fi nevoită să renunțe la cariera ei în circuitul WTA.

După audierile de la TAS, care vor avea loc pe 7, 8 și 9 februarie, urmează o perioadă de așteptare pentru Halep. Încă una! De această dată, pentru aflarea verdictului final. Acesta poate veni după câteva zile, săptămâni sau luni. Nimeni nu poate spune acum momentul exact în care vom afla decizia TAS. Dar, de obicei, hotărârea de la Lausanne vine după niște luni de așteptare. Cel puțin așa au stat lucrurile la alte cazuri similare cu cel în care e implicată Simona Halep.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite